Helyi közélet

2018.03.05. 13:40

Svájcból érkezik orgona a kaposvári evangélikus templomba

Eddig egy virtuális orgonájuk volt, mely számítógép és hangfalak segítségével szólalt meg.

Gy. Zs.

– Kilencven éves lesz a templomunk jövőre és kilencven éve várunk arra, hogy egy sípos orgonával tudjuk a gyülekezet zenei életét kísérni – mondta Pongrácz Máté evangélikus lelkész hétfőn a sajtónak.

Eddig egy virtuális orgonájuk volt, mely számítógép és hangfalak segítségével szólalt meg. Tudva erről egy svájci evangélikus gyülekezet kereste fel a kaposvári közösséget, s a közel 40 millió forintot érő hangszerüket ajánlották fel.

– Csupán arra kértek minket, hogy az elszállítás és a felépítés költségét vállaljuk magunkra – tette hozzá Pongrácz Máté. Orgonaépítő mesterekkel tekintették meg az 1955-ben épített hangszert, szerintük különleges adottságú darabról van szó. Pongrácz Máté köszönetet mondott a támogatásért, hiszen a kormány vállalta az orgona Kaposvárra szállításának és felépítésének költségét. A hazaszállítás április végéig megvalósulhat.

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő arról is szólt a sajtótájékoztatón, hogy közel 4,3 milliárd forint támogatás érkezett az elmúlt nyolc évben a kormánytól a választókerületbe egyházi közösségek, idősek otthona, templomok támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában