Kaproncából érkezett

2018.03.27. 16:00

Szívből jövő hímes tojást kapott Csurgó Horvátországból

Tavaly csodálhatták meg először Csurgón a kaproncai óriástojást az érdeklődők, ám akkor csak ideiglenesen került a városba az alkotás.

Koszorus R.

Csurgó szívében kapott helyet kaproncai naiv festőművészek által díszített, szívből jövő, közel kétméteres, plasztik hímes tojás. A kezdeményezés Kaproncáról indult 11 évvel ezelőtt, s ennek keretében már a világ minden tájára kerültek hamisítatlan, díszes horvát tojások, így Bécsben és New Yorkban is ékeskedtek korábban.

Tavaly csodálhatták meg először Csurgón a kaproncai óriástojást az érdeklődők, ám akkor csak ideiglenesen került a városba az alkotás. Az idén azonban örökbe kapta a Dráva-menti város a tojást a Kaproncai Turisztikai Egyesület kezdeményezésére. A gazdag motívumokkal díszített alkotást Vesna Haluga főkonzul és Kapronca-Körös megye alispánja adta át Füstös János polgármesternek.

A köszöntőket követően kulturális műsor következett a város főterén, ahol felléptek az Overtons Alapfokú Zeneiskola néptáncosai, valamint a barcsi mazsorettek is, sőt elhangzott egy horvát nyelvű dal is a csurgói gimnázium diákja tolmácsolásában. A rendezvényen részt vett Biró Norbert közgyűlési elnök és Neszményi Zsolt kormánymegbízott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában