Helyi közélet

2018.04.28. 20:00

A durva bőrkabát érző szívet takar – jótékonykodtak a motorosok

Ha a marcona motorosok jótékony célra gyűjtenek, általában hamar megtelik pénzzel a persely, mert a durva bőrkabát gyakran érző szívet takar. Ez a tapasztalat a Széles Út Egyesület megmozdulásairól, s a megyei motoros egyesület az idei szezonnyitóját szintén a jótékonyság jegyében rendezte meg a hétvégén Kaposváron és környékén.

Kovács Gábor

Ahogy Kovács Balázs, az egyesület elnöke fogalmazott: összetrombitálták a megye motorosait, de Zalából, Győrből sőt Kiskunhalasról is érkeztek barátaik. Rekordszámú, ezer nézőt vártak.

A kaposvári Wass Albert utcában gyülekeztek, majd kanyargós menetük sétamotorozva bejárta a várost. Veterán autók és motorok vezették fel a csapatot. Ezután Simonfa felé vették az irányt, és a 67-es úton Kardosfa felé letérve egy rövid pikniket tartottak a ropolyi tavaknál.

Kaposszerdahely volt a végállomás, ahol a balesetben elhunyt motorosok emlékére koszorúztak egy kopjafánál. Papi áldást is kaptak a motorok, hogy szerencsével járjanak az utakon. A program szerint ezt követően Németh Kornél többszörös magyar bajnok krosszmotoros csapata tartott bemutatót, utána Herczeg Balázs Mókus stuntrider műsora következett.

 

Az idei szezonnyitón a LáriFári Alapítványnak gyűjtöttek, a kaposvári civil szervezet sérült gyermekeknek nyújt élményterápiát. Kovács Balázs szerint a motorosok leginkább a gyerekeknek segítenek.

– Az országban elsők között büszkélkedhetünk azzal, hogy elnyertük a jótékony motorosok címet – mondta Kovács Balázs. – Néha tárgyadományokat, játékokat vagy ruhákat adunk, mindenki a lehetőségeihez mérten igyekszik segíteni. Nehézgépszerelőktől a vállalatvezetőkig sokan csatlakoztak az egyesülethez. A szabadság érzése tartja össze a motorosokat, aki használt már nagymotort, és érezte, kiszabadulhat a hétköznapi taposómalomból, és a szél kifújja a fejéből a gondokat, azt tudja, miről beszélek. A jótékonysággal másokat is szeretnénk megszabadítani a gondoktól.

A Széles Út Egyesület elnöke hozzátette: a szezonnyitón a balesetmegelőzésre is felhívták a figyelmet. A tavaszi idő beköszöntével megjelentek az utakon a motorok, amelyek télen a garázsban pihentek. Az autósoknak hozzá kell szokni a motorosok megnövekedett létszámához. Az egyesület arra hívta fel a figyelmet, hogy segítsük egymást a közlekedésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában