közvélemény-kutatás

2018.04.02. 21:00

Baloldali az esélyesebb ellenzéki jelölt Marcali térségében

Móring József Attila nagyjából ugyanannyi szavazót tud az urnához vinni, mint 2014-ben.

Lengyel János

Somogy megye 3. választókerületében listán (48 százalék) és egyéni jelölt esetében is (46 százalék) magasan a legtöbb szavazatra a Fidesz-KDNP számíthat. Ez derül ki egy a Somogyi Hírlap felkérésére a Nézőpont Intézet által végzett közvélemény-kutatásból. Móring József Attila nagyjából ugyanannyi szavazót tud az urnához vinni, mint 2014-ben.

Az ellenzéken belül azonban már nem kiegyenlített verseny tapasztalható, a baloldali jelölt esélyesebb arra, hogy megszorongassa a kormánypártok indulóját. Steinmetz Ádám, a Jobbik jelöltje ugyan a pártja támogatási szintjét tudja hozni, de új tömegek bevonására képtelen.

Országosan – a felmérés szerint – őrzi előnyét a Fidesz-KDNP, a kormánypártok akár 50 százalék feletti szavazataránnyal is számolhatnak. Várhatóan egyébként ötpárti lenne a parlament, a Jobbikra 15 százalék, míg az MSZP-Párbeszéd listára 11, az LMP és a DK listáira pedig egyaránt 8 százalék szavazna.

A felmérés alapján a teljes felnőtt lakosság körében 41 százalék szimpatizál a kormánypártokkal. Ez az arány a Jobbik esetében 9, az MSZP táborát nézve 5, míg az LMP és a DK tábora 4-4, a Momentum 2, a Kétfarkú Kutya Párté pedig 1 százalék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában