Kaposmérő

2018.04.11. 14:59

A költészet a gyermekeknek is fontos

A magyar költészet napja alkalmából számos programot találhatnak az érdeklődők. De az óvodákban és iskolákban is ünneplik ezt a napot. A kaposmérői óvodában versenyt hirdettek ez alkalomból a gyerekeknek.

Sonline

A Kaposmérői Bokréta Óvoda immáron negyedik alkalommal rendezi meg versenyét a magyar költészet napján. Ekkor a gyerekek mérik össze tudásukat vers- és mesemondással.

Mint Bíróné Berta Edina óvodapedagógustól megtudtuk, az intézmény mindig is fontosnak tartotta a magyar nyelv értékeinek átadását, a költészet, a mesehallgatás és a mesélés megszerettetését. De nagyszerű alkalom ez arra is, hogy az anyanyelvi nevelés, a gyermekek szókincsének bővítése megvalósulhasson, hisz ezekre az óvoda mindig is nagy hangsúlyt fektetett.

Szerdán délelőtt tizenöt kisgyermek örvendeztette meg verssel vagy mesével az óvoda többi gyermekét és természetesen az ott dolgozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában