siker

2018.04.07. 11:47

Balatonszemes nyert: nemes célokat szolgál a 300 milliós pályázat

A Széchenyi 2020 program révén 300 millió forintos támogatást nyert el a Balatonszemesi Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeum, tájékoztatta szerkesztőségünket Witzmann Mihály.

M. G.

– A pályázat rendkívül hasznos és nemes célokat szolgál – mondta Witzmann Mihály a térség országgyűlési képviselője. – Az innovatív színház-pedagógiai nevelés feltételeinek megteremtésével, a résztvevő tanulók korai iskola elhagyásának csökkentését, a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatását, a tanulók integrációját, és a köznevelési intézmények közötti átmenet segítését egyaránt hatékonyan szolgálhatja a projekt.

– Konzorciumban nyertünk fejenként 300 millió forintot Balatonboglárral és Nagykanizsával – tájékoztatott Takács József Balatonszemes polgármestere. – Nagyon sokrétű a pályázat, többek között rendezvényeket lehet szervezni és kis értékű műszaki berendezéseket vásárolni.

– Egy új módszertani lehetőséget is tartalmaz a pályázat – hangsúlyozta Takács József. – Színházi rendezvényeken keresztül rendszeres problémamegoldó oktatásokat lehet szervezni iskolásoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában