Új lemez és új dalok

2018.04.03. 17:30

Fesztiválokra repítette a Dal Dánielfy Gergelyt

Az egész ország megismerte Dánielfy Gergely nevét a Dal 2018 című műsornak köszönhetően. Gyakorlatilag simán jutott döntőbe a kaposvári színészhallgató, s nem sokon múlt, hogy nem ő ment Lisszabonba.

Koszorus Rita [email protected]

A döntőig menetelt Dánielfy Gergely a Dal 2018-ban, ahova a szakmai zsűri a legmagasabb pontszámmal juttatta be a debreceni fiatalembert. Végül a nézői szavazatok alapján nem ő nyerte meg az idei eurovíziós válogatót. Ám az Azt mondtad hatalmas siker lett. – Szerencsére nagyon szerették az emberek a dalt – mondta el lapunknak Dánielfy Gergely. – Sokat játsszák a rádiók és szerintem még mindig sokat mond az embereknek.

A fiatal tehetség kérdésünkre elmondta: sokan megállítják az utcán. – Az idősebb nénik bátrabbak – mondta mosolyogva. – Ők odajönnek és elmondják, hogy nem értettek egyte a végső döntéssel. A fiatalok csak messziről jól megnéznek, de összességében ez jó érzés.

A műsort végigszurkolták Gergely csoporttársai, az erről készült videót könnyes szemmel nézte meg az előadó. – Amikor visszanéztem a videót, amit az osztálytársaim feltetttek a csoportunkba, nem is tudtam mit szólni, csak elsírtam magam – mondta. – Az, hogy értem összejönnek az emberek, itt maradnak hétvégére, számomra ismeretlen emberek, meg ismerősök szurkolnak értem, az annyira szép dolog.

A zene a műsor óta központi szerepet tölt be Gergely életében, azóta olyan elfoglalt lett, s lényegében három városban éli az életét. – Nagyon nehéz megtalálni az arany középutat – mondta el lapunknak a fiatal zenész. – Budapesten zenélek, itt van az egyetem Kaposváron és Debrecen az otthonom. Számítottam rá, hogy majd sokkal elfoglaltabb leszek, de a döntőig csak úsztam az árral. Most én keverem a hullámokat.

A műsor után saját zenekarával megkezdte a munkát első saját lemezükön, amelyet hamarosan a rajongók is hallgathatnak, árulta el a kaposvári egyetemista. – Tizenkét dal lesz a lemezen, folyamatosan ezen dolgozunk. Két-három hét múlva kijön egy új dal, és májusban tervezünk egy lemezbemutatót Budapesten, Debrecenben és én itt is szeretnék Kaposváron.

A dalok nagy részét a kaposvári elsőéves színészhallgató írja, de zenésztársai is beleteszik ötleteiket a készülő lemezbe. – Lesznek tempósabb dalok, hiszen jön a nyár, úgyhogy a többségük pörgősebb lesz. Az emberek egy olyan oldalamról is megismerhetnek, amit eddig még nem láthattak.

Dánielfy Gergely elmondta: sorra kapja a felkéréseket, így a vájtfülűek találkozhatnak majd vele nyáron zenei és művészeti fesztiválokon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában