Helyi közélet

2018.04.06. 15:12

Magyar újabb dobása, Obbás Gyula kikéri magának

Tegnap is Igalban jártunk írta közösségi oldalán Magyar György, az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltje.

Sonline

- „A koszorúnkat ugyan már nem találtuk, de annál nagyobb meglepetésben volt részünk. Megtapasztaltuk, hogy a csodák szavatossági ideje tényleg 3 nap. A hirtelen felindulásból elkövetett kölcsönös megbántások lassabban, de szintén begyógyulnak. Beszéltünk a polgármester úrral Obbás Gyulával, aki a kiadott Fidesz parancs miatt korábban nem engedett minket a kultúrházban fórumot tartani. Napnál is világosabbá vált, hogy parancs ide, fenyegetés oda, a lokál-diplomáciai tárgyalásaink során tisztáztuk a félreértéseket. Szó esett az önkormányzatok nehéz helyzetéről, a lakosság érdekeinek képviseletéről és egyéb témákról. A szívélyes utcai tárgyalást úriemberekként, egymást kölcsönös jóindulatunkról biztosítva, kézfogással zártuk.”

Nem így emlékszik erre a találkozóra Obbás Gyula Igal polgármestere, aki „A kommunista soha nem változik, csak átalakul!” címmel reagált. „Nem gondoltam volna, hogy az emberi sunyiság és aljasság napjainkban ilyen mélységekbe süllyedhet. Tévedtem, nem kicsit, ám de nagyon.Tévedtem amikor elfogadtam Magyar György ”őszinte„ kézfogását és hittem neki. Somogyi emberként én még hiszek az adott szóban és a becsület erényében. Ezért dőltem be a hamis szavaknak, a bocsánat kérésnek. A Rózsadombról ide ejtőernyőztetett képviselőjelölt álnokul becsapott, hisz esze ágában sem volt elnézést kérni azért, amit heteken keresztül velem művelt, a csatlósaival együtt. Hazugságok, lejáratás, minden, ami csak belefér napokon keresztül e-mailben és egyéb kommunikációs csatornákon. A hitelesség kedvéért, álljon itt az azóta kapott levelekből csupán néhány idézet: Egy idős úriember méltatlan üzenete, mely szerint ”meg fogok dögleni, mert nem gyűlölöm a cigányokat„, vagy egy másik üzenet szerint egy ”utolsó senki„, ”mocskos rohadt g..i„ és ”átkozott szemét„ vagyok. Szeretném, ha mindenki tisztán látna, egyetlen szó sem igaz abból, amit a magát függetlennek hirdető, de az MSZP- Párbeszéd színeiben induló jelölt az újságjában rólam összehord. Senki ne higgyen el belőle semmit. Mi, nemzeti érzelmű emberek nem vagyunk erre képesek, mi még hiszünk a megbocsátás és szeretet erejében. Bízom benne, hogy ez így is marad, hisz többek között ez különböztet meg minket tőlük. Úgy gondolom, hogy a fent említett, önjelölt képviselőjelölt programot még nem hirdetett, és a választókerületet is csak térképről ismeri. Végezetül csak annyit szeretnék megjegyezni, vagy inkább javasolni, hogy ébredjünk fel emberek és ne felejtsük el, hogy ki mit tett értünk, kinek mit köszönhetünk, és ki az, akire rábíznánk a sorsunkat, a jövőnket! Én biztosan Witzmann Mihályra és a Fideszre szavazok vasárnap! A demokráciáról pedig csak annyit, hogy ha egy első vonalas MSZP-s politikus kijelenti a nyilvánosság előtt, hogy az igali, elveszett koszorúját inkább a polgármesterre kellene tenni, akkor mit várhatunk az elvbarátaitól?” – áll Obbás Gyula közleményében.

(A szövegben előforduló hibákért elnézést kérünk, az üzenetváltást – a teljes hitelesség érdekében – szó szerint közöltük. a Szerk. )

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában