ünnep

2018.04.07. 22:08

Hiába az eső, sokan megcsodálták a húszezer tő nárciszt

A délutáni napos idő kicsalogatta a látogatókat a Nárciszünnepre. Húszezer virág között várták kicsiket és nagyokat az ötödik alkalommal rendezett fesztiválon a Rippl-Rónai-villa kertjében.

Góz Lilla

– Minden évben mikor a nárciszok tejes pompájukban virágoznak úgy döntöttük öt évvel ezelőtt egy olyan rendezvényt szervezünk, amely az egész családnak kínál programokat – mondta Lechner Judit. Hozzátette: a nárciszünnep a tavasz első ünnepe is innen kezdődik a fesztiválszezon megyeszerte.

– Rippl-Rónai József idejében is a kert tele volt nárciszokkal, ugyanoda telepítettünk mi is virágokat. Jelenleg húszezret is meghaladja a számuk. A sárga szín volt a festőóriás kedvenc színe, amely villája falain is megjelenik – tette hozzá Lechner Judit.

 

Korongozás, vesszőfonás és nemezelés is várta a gyerekeket. Kakas József a kosárfonást szüleitől tanulta egész fiatalon. Azt mondta: beleivódott a szakma, felnőttként pedig sok újítást is bevezetett, most is egy érdekes technikával ismerkedik.

– Egy különleges hasított vesszővel készült thonet technikát is bemutatok a nárciszünnep alkalmából. Ezzel a 3-4 napba telik, mire egy elkészül – tette hozzá.

A virágok mellett számos programokkal várták a villához az érdeklődőket. A zichys diákok szobrászat, a fotóművészet és a grafika világába engedtek bepillantást. Készült nárcisz drótból és fonalból, de a virágokat festményen is megörökítették. A kaposvári civil szervezetek énekkara műsorral készült. A Compass Egyesület fiataljai pedig Rippl Rónai József korát idéző ruhákban sétáltak.

– Hiába az eső, hoztunk ernyőt, minden évben itt voltunk, nagyon élvezik a gyerekek a népi játszóházat – mondta az egyik édesanya, aki három gyermekével érkezett a nárciszünnepre.

Sokan a csacsinál időztek, hogy megsimogassák. Mások meg-megálltak a verklit meghallgatni, de a hintalónak is nagy sikere volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában