pecsét

2018.04.13. 15:07

Nem feltételez rossz szándékot a Jobbik jelöltje

Egy nem odavaló pecsét miatt keletkezett 241 érvénytelen szavazat a Marcali 7-es számú szavazókörben. Erről számolt be Steinmetz Ádám, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselő-jelöltje.

Koszorus Rita

– Ez eléggé kirívó eset, mert úgy vélem ennyi ember véletlenül nem ront szavazólapot – tette hozzá Steinmetz Ádám. – Utánajártunk az eseményeknek, gyakorlatilag napközben bekerült a szavazókörbe egy nem odavaló pecsét, amellyel aztán lepecsételték a szavazólapokat.

Mint azt Steinmetz Ádám lapunknak elmondta: a szóban forgó pecsét a Marcali Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjéé volt, amelyet előző nap ő felejtett a másnap mozgóurnákat szállító kisbuszban. A járműben ülők egyike észrevette ezt és teljes jó szándékból bevitte azt a szavazókörbe.

Innentől mindkét pecsétet használták, s csak urnabontás után derült ki, hogy napközben nem odavaló pecséttel is dolgoztak. – Nem feltételezek rossz szándékot – húzta alá a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselő-jelöltje. – Ettől függetlenül ez egy elég nagy hiba és ez eléggé felháborít. S joggal éreznek így azok is, akik külföldről jöttek haza, hogy voksoljanak.

Steinmetz Ádám hozzátette: sajnálja, hogy ez történt és azokat is akiknek szavazata érvénytelenné vált. – Tudom, hogy ezek a voksok érdemben nem befolyásolták volna a végeredményt – tette hozzá a Jobbik jelöltje. – Azért azt egy részsikernek értékelem, hogy ebben a szavazókörben is én nyertem volna, ha ezek a voksok érvényesek. Hiszen Marcaliban az én nevem mellé húzták a választópolgárok a legtöbbször az ikszet.

A hetes számú szavazókörben végül 196-an voksoltak Steinmetz Ádámra, míg Móring József Attilára 240-en. A Somogy 3-as számú egyéni választókerületben a választók többsége – 52,73 százalékuk – a kormánypárt jelöltjének szavazott bizalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában