sportolói álom

2018.05.19. 20:00

Nincs pénze utazásra, tehetséges focistának gyűjtenek a motorosok

Egy ötödikes szennai kisfiúnak gyűjtenek útiköltségre, hogy eljuthasson egy franciaországi labdarúgó tornára. A tehetséges focistának nincs más lehetősége, hogy a csapattal tartson.

K. G.

A Széles Út Egyesület is beszállt a gyűjtésbe, ám rajtuk kívül is várják az adományokat. Nagy Krisztián édesanyja egyedül neveli a két gyermekét, albérletben élnek Szennában.

– Máról holnapra élünk, beosztunk mindent – mondta a helyzetükről az édesanya, Mester Viktória. – Konyhai kisegítőként dolgozom, nincs jó fizetésem, de ettől függetlenül igyekszem mindent megadni a gyermekeimnek. Szűkösen, de megélünk.

Édesanyja elmondása szerint Krisztiánnak mindene a mozgás, a sport. Kedves, tisztelettudó fiú, szeretik az iskolában a tanárok és a társai. Az edzője, Horváth János Mézga is nagyon tehetségesnek találja.

– Három éve ismerem Krisztiánt, Szennában figyeltem fel rá, és elhívtam edzésre – mondta Horváth János Mézga, az egykori kapus. – Krisztián csatárként játszik, nagyon küzd, hajt a pályán. Jó lenne, ha kibontakoztathatná a tehetségét, mert ha nem adja fel, az NB 1-ig is eljuthat.

Horváth János növendékei, a Mézga Pek-Snack Fociovi-Focisuli Klub játékosai 20. alkalommal szerepelnek egy franciaországi tornán, amelyet nem hivatalos mini EB-nek tartanak számon. Tizenkét ország huszonnégy csapata lép pályára. Mézgáék sok szép sikert elértek már ezen a tornán, de az eredménytől függetlenül is óriási élmény a gyermekeknek, hogy csapatként felvonulhatnak, és megtapsolják őket.

A Széles Út Egyesület a rendezvényein rendszeresen gyűjt jótékony célra. Segítettek már egy daganatos betegségben szenvedő motoros társuknak, de a legtöbbet a nehéz sorsú gyermekeknek gyűjtenek. Adományaikat eljuttatják somogyi gyermekvédelmi intézményeknek. Rendszeresen támogatják a kaposvári LáriFári Alapítványt, amely sérült gyerekeknek nyújt élményterápiát. Motoros Mikulásként mintegy ezer ajándékcsomagot juttatnak el családoknak. Kovács Balázs, a Széles Út Egyesület elnöke lapunknak elmondta: ismertségük, közösségi hátterük sok esetben segített már, és most a szennai kisfiú érdekében is összefognak.

Akik a fiúnak szeretnének segíteni a következő számlaszámra küldhetnek pénzadományokat: 18203057-01171119-10010012

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában