megyei időjárás

2018.05.25. 07:00

Csökken a felmelegedés, és zivatar is lehet

Pénteken, az elmúlt napokhoz képest tartósabban felhős, záporos, esős időszak is kialakulhat, és pár fokot mérséklődik a nappali felmelegedés is.

Sonline

Rain and sunshine with a smiling boy holding an umbrella and running through a meadow of wildflowers

Marad azonban a fülledtség és időnként a nap is előbújhat. A légmozgás gyenge, északias irányúnak várható. Estétől csökken a csapadékhajlam és a felhőzet is. Éjjel várhatóan kitisztul az ég a térség felett, de hajnalban párásság, a völgyekben talaj közeli köd sem kizárt.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

péntek reggel 16,

péntek délután 25,

szombat reggel 16 fok körül alakul.

Fronthatás nem terheli szervezetünket, de a felettünk lévő meleg, nedves levegő hatására a melegfrontra különösen érzékenyeknél felléphet fejfájás, migrén, álmatlanság, valamint vérnyomás-ingadozás. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

– A hétvégén marad a fülledt, labilis egyensúlyú légköri helyzet. A változóan napos-felhős, gomolyfelhős időben szinte minden nap előfordulhat záporeső, illetve zivatar, de ezek csak kis területeket érintenek. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, zivatarok környezetében fordul elő rövid ideig tartó, erős széllökés.

– A jövő hét első napjaira várt felfrissülés valószínűsége, várható mértéke csökkent a friss modellfutás alapján. Most valószínűbb, hogy ugyan nem fokozódik, 1-2 fokkal csökken is a meleg, többnyire napos időben kevesebb helyen alakulnak ki, de továbbra is számolni kell elszórtan zivatarokkal.

– Szerdától pár napig valószínűsíthető a légköri labilitás csökkenése. Csapadékmentes, napos, alacsonyabb páratartalmú, az évszakos átlagnál magasabb hőmérsékletű napok ígérkeznek. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában