programdömping

2018.05.20. 10:57

Elstartolt a Nagyon Balaton, egymillió embert várnak a tóhoz

Egészen biztosan leírhatjuk és kimondhatjuk, hogy a nyár visszavonhatatlanul elkezdődött. A pünkösdi hétvége beindította a nyárra jellemző programdömpinget a Balatonnál. Tihanyban elstartolt a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat, ami ezúttal is a legszínvonalasabb programokat gyűjtötte össze.

Kolumbán Tünde

Az idén először nem a fővárosban, hanem a rendezvénysorozat helyszínén, a Balatonnál mutatták be a szervezők a MOL Nagyon Balaton kínálatát. Tihanyban számoltak be arról, mi minden várja azt az előreláthatóan mintegy egymillió vendéget, akik egészen őszig részesei lesznek az eseményfolyamnak.

A Nagyon Balaton ernyője alá ezúttal is a Balaton Régió legjobb programjait gyűjtötték, legyen szó gyerek- vagy sporteseményekről, gasztro-, bor- vagy jazz, zenei- illetve összművészeti fesztiválokról.

– A színvonal fontos kulcsszó a MOL Nagyon Balaton életében. Sokszor felmerül a kérdés, mi a közös ezekben a rendezvényekben, hiszen annyira sokszínű a kínálat. A kiválasztási szempont az, hogy a sokszínűség mellett színvonalat tudjunk kínálni a hazai és külföldi turistáknak – mondta Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton főszervezője, aki arról is beszélt, hogy összesen mintegy 40 programot kínál a rendezvénysorozat, ami sorrendben immár a hatodik és büszkék arra, hogy azok a partnerek, akikkel már 5-6 éve közösen építik a programcsomagot, továbbra is velük vannak, miközben új rendezvényeket létrehoznak.

– Új produkcióként Balatonbogláron, az egyik kedvenc helyszínünkön, az ikonikus gömbkilátó tövében az első Balaton Pikniket rendezzük meg augusztus 19-én, ami, ahogy a nevében is szerepel egy napközbeni program lesz, csodálatos kilátással. A Gömbkilátó árnyékában naplementéig tart majd a program egy világhírű bécsi páros, a 25 éves Kruder&Dorfmeister duo szettjeivel – emelte ki a legújabb produkciót a főszervező.

A MOL Nagyon Balaton nyitóeseményén Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke a még zajló Nyitott Balaton akcióról beszélt és az tavaszi valamint őszi szezonok jelentőségére hívta fel a figyelmet, míg Szollár Domokos a főtámogató MOL-csoport kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott, hogy a MOL a legnagyobb cég Magyarországon, a Balaton pedig a legjobb hely az országban, ezért adja magát, hogy a kettő összekapcsolódik.

Tiszttartó Titusz, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója az MTVA képviseletében a Petőfi Zenei Díj átadó gáláját emelte ki, amit az idén az augusztus végén startoló Strandfesztiválba integrálta, most először adják át a díjat a Balatonnál.

Fülöp Zoltán, a MOL Nagyon Balaton, egyúttal a Balaton Sound főszervezője mi mást, mint a nyár legnagyobb tóparti fesztiválját, a zamárdi Soundot várja leginkább, amiről már most lehet tudni, hogy július 8, azaz az utolsó nap telt házas, de jól fogy a többi nap, és a bérletek is lassan gazdára találnak a legnagyobb világsztárokkal csábító fesztiválra.

Kompkoncertek és jubiláló fellépők

A MOL Nagyon Balaton keretében az idén három kompkoncertet tartanak, ebből az idei elsőt, szám szerint azonban már a 10. kompkoncertet a Halott Pénz adta a Balaton északi és déli partja között, két összekapcsolódott komp fedélzetén. A koncertre indulók a legszebb időjárási jelenség, a déli part fölé rajzolódott szivárvány alatt szállhattak fel a hajókra. A Halott Pénz után júliusban a Margaret Island, szeptemberben pedig az idén 50 éves Ákos ad kompkoncertet.

Az ugyancsak 50 éves Siófokon, azon belül is a Plázson az egyik legjelentősebb zenei esemény Lovasi András életműkoncertje lesz. A MOL Nagyon Balaton programjait még felsorolni is nehéz lenne, hiszen szervezők 10-15 saját programja mellett olyan színvonalas partner rendezvények is csatlakoztak a Nagyon Balaton márkához mint a komolyzenét népszerűsítő Klassz a Parton, a Paloznaki Jazz Piknik, a Veszpérmfest, a Nemzeti Regatta, a Művészetek Völgye, vagy épp a Kultkikötő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában