Kaposvár

2018.05.31. 18:50

Fergeteges gálát rendeznek a tánc világnapján

Az idén tizenegy csoport mutatja be előadását a nagyközönségnek, különböző műfajokban. A Sarkadi Kiss János vezette szervezőcsapat célja, hogy tradíciót teremtsen a gálával.

Turbéki Bernadett

– Három évvel ezelőtt, egy színházi előadás kapcsán keresett meg egy ismerősöm az ötlettel, hogy szervezzünk táncgálát Kaposváron – mesélte Sarkadi Kiss János, színművész, aki két hónap leforgása alatt az összes helybeli tánccsoportot felkérte az eseményre. – Erdei-Vígh Évával összehoztuk az első kaposvári tánc világnapi gálaműsort.

– Kiderült, rengeteg műfaj, korosztály képviselteti magát a városban – tette hozzá Sarkadi Kiss János. – Nem titkolt vágyunk volt, hogy tradíciót teremtsünk ezzel. A rendezvény egyedülálló abban a tekintetben, hogy ezek a tánccsoportok csak ebből az alkalomból állnak egy színpadon, sokan nem is ismerik a másikat. Már első alkalommal is nyitottak voltak a csoportok a lehetőségre.

Napjainkban új műfajként jelenik meg a rúdtánc, amelyet a szervezők nem kis meglepetésére több csoport is művel Kaposváron.

Az idén tizenegy csoport mutatja be előadását a nagyközönségnek, különböző műfajokban. A rendezvény helyszíne az idén, a színház átépítése miatt a Kaposvári Egyetem Kulturális Központjában, vagyis a régi Latinka házban lesz, június 2-án, 18 órakor. Az est bevételét a közelmúltban elhunyt színészkollégák gyermekeinek nyaralására fordítanák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában