siker

2018.05.21. 15:36

Közlekedésbiztonságban is nagyok az ifjú kaposvári polgárőrök

A Juhász Martin és Török Bertram alkotta duó – csapatban – második helyen végzett az ifjúsági polgárőrök első országos közlekedésbiztonsági versenyén Budapesten. A vártnál is jobban alakult a megméretés, Juhász Martin egyéniben győzött. A Somogyot képviselő két fiatalember a kaposvári gépész szakgimnáziumban tanul és a Kaposvári Kistérségi Polgárőr Egyesület tagjai.

Harsányi Miklós

– Igyekeztem már az elméleti fordulón magas fordulatba kapcsolni, s a gyakorlaton is végig összpontosítottam – mondta Török Bertram. – A KRESZ-teszt mellett mopedszimulátoros feladatot is kaptunk, utóbbi meglehetősen élethű helyzet tárt elénk: a változatos városi közlekedési szituációkra rögtön reagáltunk. Előfordult, hogy a gyalogos az utolsó pillanatban lépett le a járdáról, a következő pillanatban nem adták meg az elsőbbséget.

Juhász Martin szerint döntő a jó reflex és a figyelem: a rutinpályán a zsűri szigorúan pontozta a bója kerülgetést, aki hibázott, értékes pontokat bukott. A fiatalember a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd műszaki szakgimnázium és szakközépiskolába jár, s társával együtt három éve ifjúsági polgárőr. Annak idején a kötelező 50 órás közösségi szolgálatra jelentkeztek, s azóta is hű tagjai a Kaposvári Kistérségi Polgárőregyesületnek.

– Járőrözés, rendezvénybiztosítás a focifesztiválon vagy épp egy falunapon: sok olyan rendezvényre meghívják a felnőtt polgárőröket, ami jókora segítséget nyújthat a helybelieknek – folytatta Martin. – Nekem is megtetszett a feladat, a csapat tagja szeretnék maradni később is, amikor már dolgozom.

S mit terveznek a fiúk? Mindketten jól veszik az iskolai akadályokat, s várhatóan a rendvédelmi hivatást választják. Honvédség vagy rendőrség: jövőjüket ezen a pályán képzelik el.

Domán Tibor, a Kaposvári Kistérségi Polgárőregyesület elnöke szerint Juhász Martin és Török Bertram hozzáállása példás. – A tagtársak a közös szolgálat során igyekeznek átadni azt az ismeretet, tapasztalatot, amely a fiatalok fejlődését segíti – mondta. – A fiúk versenyen elért kimagasló eredménye alátámasztja: érdemes összefogni. Lelkesedésben nincs hiány, a csapatban töretlenül jó a hangulat, s várjuk a fiatalokat, akik változatos feladatok során bizonyíthatják felkészültségüket és egyre fejlettebb technikai felszerelést használhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában