örökségünk a múlt és a jövő

2018.05.07. 18:08

Az Európa Nap segít szakmát választani

K. G.

Európa Nap

Ötödik alkalommal népesül be a kaposvári Európa Park, vidám, színes programokkal csalogatva kicsiket és nagyokat május kilencedikén. A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamarában működő Europe Direct Tájékoztató Központ, csatlakozva az országos rendezvénysorozathoz, ezen a napon szervezi meg az Európa Napot, melyre sok száz látogatót várnak.

Az idei Európa Nap szlogenje szerint örökségünk a múlt és a jövő találkozása, kiemelt témája pedig a pályaválasztás. Ezért az Európa Parkban főként olyan attrakciók várják a fiatalokat, melyek szórakoztató, interaktív formában mutatnak be a választható szakmák közül jó néhányat. Az érdeklődők élményszerű ízelítőt kaphatnak például a szépészeti, egészségügyi, építőipari, informatikai, gépipari vagy a kereskedő szakmák fortélyaiból.

A vállalkozó szelleműek a gyakorlatban is kipróbálhatják ügyességüket. A modern technikák bemutatása mellett régi eszközök tárgyak, fotók segítségével a szakmák múltjába is bepillantást nyerhetnek a látogatók.

Azonban nem csak a pályaválasztás előtt állóknak nyújt izgalmas programokat a nap. Lesz felfújható iglu sátor, labdatenger, lufik, logikai és ügyességi játékok, nyereményjátékok, reklámajándékok, információs és szórakoztató kiadványok. Akik az Európai Unióval kapcsolatos alapismeretekből szeretnének próbát tenni, azokat várja az EU totó, melynek fődíja egy kétszemélyes bulgáriai utazás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában