fejlesztés

2018.05.01. 11:30

Négycsillagos szálloda is épül – élmény lesz a pihenés Csurgón

A 2013-ban elkezdődött fejlesztés-sorozat kormányzati támogatásból valósul meg, előreláthatólag további 2,8 milliárdot fordítanak a megvalósításra.

Turbéki Bernadett

Ottjártunkkor éppen azt az ablakot pucolták a csurgói uszodában, ahonnét közvetlen átjárón lehet majd eljutni az épülő új szállodába. A négycsillagosra tervezett, 3300 négyzetméter alapterületű, 42 szobás szállodára elsősorban a sportversenyek teremtettek igényt Csurgón.

– Ahhoz, hogy EHF kupa-mérkőzéseket bonyolíthassunk le, a megfelelő sportcsarnokon kívül egy szállodára is szükségünk van – mondta Füstös János, Csurgó polgármestere. Hozzátette: 2017 nyarán felavatták a sportcsarnok mellett megépült uszodát, mely túlmutat eredeti funkcióján, hiszen gyógyfürdőként is funkcionál, az idén ugyanis a gyógyvíz minősítést is megszerezték.

A fejlesztés ezzel nem ért véget; 3000 négyzetméteren, a gyógyvíz hatását erősítve gyógyászati részleget alakítanak ki. Ezen kívül további kinti és benti élmény- és termál medencéken túl babapancsoló is szerepel a tervekben. 2019 nyarán szeretnék a kibővített élményfürdőt és a négycsillagos szállodát átadni.

A 2013-ban elkezdődött fejlesztés-sorozat kormányzati támogatásból valósul meg. Előreláthatólag további 2,8 milliárdot fordítanak a megvalósításra. A Festetics park, parkolók, a környék esővíz-elvezetése is elkészült. A fejlesztés kapcsán új irányba terjeszkedik a város: a sport, a turizmus, a rekreáció és a gyógyulás egyaránt meghatározó szempont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában