veterán galéria

2018.05.03. 15:57

Régi kincsek börzéje Siófokon

Kedden délután tartotta a Siófoki Veteránjármű Klub egyesülete az évi első veterán börzéjét. Az eseményre több százan voltak kíváncsiak, ami nem is meglepő, hisz sokan elhozták régi alkatrészeiket és járműveiket is.

Barkóczy László

A siófoki Tesco parkolójában hagyományosan május elsején és augusztus huszadikán rendezik meg a veterán autó és motor szerelmesei a veteránbörzét. Mint Nádas Norbert, a Siófoki Veteránjármű Klub egyesület elnöke elmondta, ilyen alkalommal előkerülnek a rejtett régi alkatrészek és kincsek a fészerekből, padlásokról. Az ilyen események kapcsán aztán lehetőség nyílik, hogy a régi járművek megszállottjai könyékig turkáljanak az alkatrészekben, megtalálva nekik kellőt.

 

A börzén az érdeklődők láthattak 1932- Mercedest ugyanúgy mint 30-as évekbeli Harley Davidson WL motorkerékpár is. De sok más autó és motor, illetve tulajdonosuk is képviseltette még magát a rendezvényen.

Nádas Norbert maga is megszállott veterános: egy 1972-es MZ Trophy, egy BMW R11 és egy régi ötven köbcentis Komár büszke tulajdonosa. Mint elmondta, ez utóbbit kifejezetten azért őrzi, mert klubja minden évben megszervezi a régi segédmotorkerékpárok túráját, melyen ezzel a járművel indul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában