verseny

2018.05.01. 17:43

„Tengerimalac” hozta meg a győzelmet

Az egyiknek a két kiskakas, a másiknak a tengerimalac hozta meg a sikert Darányban, a három iskola alsótagozatosainak rendezett vers- és mesemondó versenyen.

Gamos A.

De a gyerekek tolmácsolásában felhangzott többek közt Szabó Lőrinc verse, a Lóci óriás lesz, majd magyar népmesét is mondtak a gyerekek a rátóti csikótojásról, illetve cigánymesét is hallhattak a résztvevők a télről. A csokonyavisontai iskola tanulói, Vancsura Laura, Csonka Ivett Vivien, Harasztia Domonkos és Moldoványi Kristóf mind a négy korcsoportban győztek. Begyűjtött intézményüknek még két második helyet Koósz Herbert és Smolcz Abigél, és egy harmadikat Babos Barnabás. A lakócsai iskola versenyzői közül Pazaurek Hanna, Pádár Jázmin és Hajós Friderika második lett korosztályában, Villányi Ákos pedig a harmadik helyen végzett. A házigazda darányiaknak a harmadik helyet szereztek Orsós Hortenzia Virginia, Istvánfi Amanda és Orsós Renáta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában