elszármazottak

2018.05.06. 15:37

Újra találkoztak a régi barátok, ismerősök Cserénfán

Tíz év után újra megszervezték az elszármazottak találkozóját Cserénfán, ahol gyermekkori barátok, régi iskolatársak közösen elevenítettek fel a faluban töltött éveket, szép emlékeket.

Gy. Zs.

Közel ötvenen gyűltek össze szombaton a kultúrházban, s a régi cserénfaiakhoz a falu jelenlegi lakói közül is többen csatlakoztak. Közös szervezés eredményeként valósult meg a program, hiszen Zsoldos Zoltánné ötlete és Bencsné Kelemen Magdolna segítségével gyűlhettek össze újra a régi ismerősök. – Ahogy múlnak az évek, egyre jobban hiányoznak a gyökereink – mondta Bencsné Kelemen Magdolna. – Ma elsősorban már csak temetéseken találkozunk, de akkor természetesen nincs lehetőség hosszabban elbeszélgetni. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy újra legyen egy olyan alkalom, ahol felidézhetjük a Cserénfán töltött éveket. Nagy öröm számunkra, hogy ennyien összejöttünk. A megye több pontjáról, de még Budapestről is érkeztek elszármazottak. Fiatalabbak és idősebbek is részt vettek a szombati délutánon. A beszélgetés legidősebb résztvevője a ma is Cserénfán élő 83 éves Papp Jánosné volt, aki Papp Lajos polgármester édesanyja.

A szervezőktől megtudtuk: nem készültek különösebb programmal, elsősorban egy jó ízű, kötetlen beszélgetés volt a cél. Sokan pogácsával, süteménnyel, s némi vörösborral járultak hozzá a jó hangulatban telt délutánhoz. Papp Lajos polgármester is örömmel fogadta a találkozó ötletét. – Ez egy nagyon jó dolog, hiszen újra találkozhattak a régi barátok, osztálytársak – mondta lapunknak a falu vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában