Helyi közélet

2018.06.18. 17:35

Határtalanul kirándultak a berzsenyis diákok Felvidéken

Az EMMI által támogatott Határtalanul program keretében jutott el négy napra Szlovákiába, a csodálatos Felvidék történelmi tájaira, a kaposvári Berzsenyi tagiskola ötven diákja.

Sonline

A kirándulás kezdeteként a magyar irodalom három nagy alakjára Mikszáth Kálmánra, Madách Imrére és Balassi Bálintra emlékeztek a diákok Mikszáthfalván, Alsósztregován és Zólyomban, s koszorút helyeztek el Madách Imre síremlékénél.

Az utazást a középkori bányavárosokban, Selmecbányán és Besztercebányán folytatták, ahol a középkori Magyarország virágzását idézték fel. Innen a Magas-Tátrába vezetett az út. Túráztak a Csorba-tó körül, láthatták a Lomnici csúcs havas szikláit, megnézték a Monarchia arisztokráciájának kedvelt síterepét Ótátrafüreden. Jártak az irodalomból ismert Lőcsén, valamint Késmárkon Thököly Imrére emlékezve.

A program, a környéket uraló Szepes-várának megtekintésével és Kassai városnézéssel fejeződött be. Kassán koszorúztak és fejet hajtottak II. Rákóczi Ferenc kriptájánál és megtekintették a Rodostói-ház pontos mását. A gyerekek rengeteg élménnyel, irodalmi, történelmi és földrajzi ismeretekkel térhettek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában