időjárás

2018.06.10. 07:00

Marad a fülledt meleg, de néhol beborulhat az ég

Vasárnap is fülledt meleg lesz, s több órára kisüthet a nap, de több helyütt gomolyfelhők tarkítják majd az égboltot. A hőmérséklet napközben 29 fok körül alakul.

Sonline

– Vasárnap hajnalban talaj közeli párásság, valamint ködfoltok, elvétve zápor is előfordulhat Somogy megyében – tájékoztatott az eumet.hu. – Napközben fülledt, meleg időben több órás napsütésre van kilátás, de ismét szaporodnak a gomolyfelhők, ugyanakkor csak elvétve alakulhat ki egy-egy zápor, illetve zivatar. Éjjel valamivel megnő a zivatarok kialakulásának valószínűsége. A csapadék csak kis körzeteket érint, bőven maradnak esőmentes területek is.

A hőmérséklet átlaga

  • vasárnap reggel 19 fok
  • vasárnap délután 29 fok
  • hétfőn reggel 20 fok
  • A folytatás

    Hétfőn, kedden és szerdán összességében napos, de gomolyfelhős, elszórtan záporokkal, zivatarokkal tarkított, fülledt, az évszakos átlagnál melegebb időjárás várható. Általában naponta eltérő helyeken alakulhatnak ki újabb, esetenként heves zivatarok.

    Csütörtökön előreláthatólag egy hidegfront hatására hűvösebb levegő áramlik térségünkbe, sokfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, és ennek alapján több lesz a felhő is. Pénteken és a hétvégén úgy néz ki, hogy ismét csak kevés helyen várható zivatargóc, a napsütésé lesz a főszerep, és újból melegszik a levegő.

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában