csempészáru

2018.06.29. 09:00

Neten rendelnek élelmiszert a fogvatartottaknak

A börtönökben júliustól változnak a szabályok: napokon belül internetes felületen is rendelhetnek élelmiszert a hozzátartozók, ám továbbra is legfeljebb öt kiló árut küldhetnek a fogvatartottnak.

Harsányi Miklós

A továbbiakban a kapcsolattartóktól érkező csomagban nem lehet élelmiszer, tisztálkodási szer, dohánytermék valamint gyógyszer és gyógyhatású készítmény. Kizárólag az intézetekben működő boltok kínálatából lehet összeállítani a csomagot, így ellenőrzött módon biztosíthatják az áruküldést. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs főosztálya szerdán közölte: élelmiszert, tisztálkodási szereket tartalmazó csomagot kizárólag internetes felületen keresztül vagy látogatás során tudják a hozzátartozók megrendelni, amely sokkal gyorsabbá teszi a rendszert. A megrendelés ellenértékének beérkezése után az intézet két munkanapon belül összeállítja, s a harmadikon pedig átadja a fogvatartottnak a küldeményt.

– A csomag súlyhatára változatlan marad, az öt kilót nem haladhatja meg – tudtuk meg. – Az új rendszernek számos előnye van: kényelmes, s a boltokban országosan egységes, a kiskereskedelmi üzletek átlagos árainál nem magasabbak az árak, s egységes az árukínálat.

Ezen kívül a hozzátartozók megtakarítják a csomagfeladás költségeit, s így azt a pénzt is a fogvatartottakra fordíthatják. A BVOP érdeklődésünkre közölte: régi probléma a büntetés-végrehajtás rendszerében a tiltott tárgyak bejutása. Ezt alapvetően két úton – csomagban vagy látogatófogadás során – próbálják bevinni, a jogszabály-módosítás várhatóan a tiltott tárgyak bekerülési esélyét is csökkenti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában