lajstrom

2018.06.05. 21:00

Összeírja a KSH a mezőgazdasági cégeket

Az összeírásból származó adatokat a KSH bizalmasan kezeli, statisztikai célokra használja, közlésük kizárólag összesített formában történik.

Kovács Gábor

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) június 15-ig mezőgazdasági összeírást tart az egyéni gazdaságok között. Az adatszolgáltatás a kijelölt szolgáltatók számára kötelező.

Az adatfelvétel a szántóföldi növények és a zöldségfélék termesztésére, felhasználására, a szántóként használt üvegház és fóliasátor alatti területek hasznosítására, a szőlő- és gyümölcstermesztésre terjed ki, valamint számba veszi a főbb haszonállatfajokat, az állományokban az előző év vége óta bekövetkezett változásokat, és a vágóhidakon kívül levágott állatokat is.

A mezőgazdasági tevékenységet végző, mintegy 3500 egyéni gazdaság interneten keresztül szolgáltathat adatot. Az érintettek június 15-ig tölthetik ki a kérdőívet, levélben vagy e-mailben kapott felhasználói azonosító és jelszó megadásával.

Azokat, akik nem élnek az internetes lehetőséggel, vagy nem kaptak azonosítót, május 23. és június 15. között összeíró keresi fel. Az adatszolgáltatás az ország 484 településének 648 mezőgazdasági mintakörzetében mintegy 106 ezer címet érint.

Somogy 21 településén 17 összeíró keresi fel az érintetteket. Az adatfelvételben érintett települések jegyzőit a KSH értesíti. Az összeírásból származó adatokat a KSH bizalmasan kezeli, statisztikai célokra használja, közlésük kizárólag összesített formában történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában