elismerések

2018.06.25. 17:30

Ünnepelte városságát Balatonföldvár

Balatonföldvár várossá nyilvánításának 26. évfordulója alkalmából egész hétvégén programokkal készültek a somogyi településen.

Góz Lilla

A szombati ünnepségen Witzmann Mihály országgyűlési képviselő köszöntőjében úgy fogalmazott: a városban kézzel fogható a dinamikus fejlődés. – Hiába a kormányzati támogatás, a pályázati segítség, a lobbi, a projektmenedzserek, kivitelezők, ha nincs összhang, összefogás, együttműködés, a tenni akarás, akkor ezek az eredmények nem elérhetőek – tette hozzá Witzmann Mihály.

Huszti Gábor megyei alelnök szerint példaértékű fejlesztés indult el Balatonföldváron, csak a területfejlesztési program keretében 1,2 milliárd forint támogatás érkezett a településre. Holovits Huba polgármester elmondta: a földváriak akarata és küzdelme nagymértékben segíti a város fejlődését, jövőjét.

– Higgyünk abban, hogy ha az ember sok kis dolgot megteremt, otthonává teheti azt a természet adta helyet, ahová a Jóisten rendelte – tette hozzá. Az ünnepség végén átadták a díszpolgári címet, amelyet Pentaller István, az iskola egykori igazgatója kapta. Özvegye meghatódva vette át az elismerést. Önkormányzati elismerő emlékéremnek örülhetett Balázs Ágnes. Oklevéllel köszönte meg a város Bóza Istvánné, Lehr András, Lehr Andrásné és Lukács Imre munkáját. A Balatonföldvári Fúvószenekar mellett a helyi iskola legkisebbjei kalocsai táncokat adtak elő, a nagyobbaktól pedig a Pál Utcai Fiúk Mi vagyunk a Grund zenés-táncos előadását láthatta a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában