Rotary Club

2018.07.31. 18:26

A kultúra és a barátság az, ami összeköt

Bebarangolták az épülő kaposvári Csiky Gergely Színházat a szekszárdi Rotary Club tagjai. A tolnai rotarysták régi kapcsolatot ápolnak kaposvári vendéglátóikkal.

Koszorus Rita

Mérnöki szemmel figyelték a Csiky Gergely Színház építkezését a szekszárdi Rotary Club tagjai. Az érdeklődőket Harsányi Csaba, a teátrum statikus tervezője vezette végig az építkezésen, aki maga szinte csukott szemmel is el tudna igazodni. – Gyakorlatilag egy olyan 150 statikai tervnél tartunk jelenleg – mondta a szakember. – Én legalább 120-130-szor voltam itt az építkezésen az elmúlt másfél évben. A munkaterület átvétele óta minden héten kétszer itt vagyok, és eltelt több mint hetven hét.

A szekszárdi humanitáriusok kérésére szervezték a barangolást, ugyanis számukra is nagyon fontos a kulturális kapcsolatok ápolása. – Az embereket a kultúra kapcsolja össze – mondta el lapunknak Kiszler Gyula, a szekszárdi Rotary Club elnöke. – A színház kiemelten fontos számunkra, nálunk ugyanis nincs állandó teátrum Szekszárdon, ezért sok tagunk jár a Csiky Gergely Színházba.

A szekszárdi Rotary Club számára kiemelt fontossággal bír a zene is, idén ebbe az irányba nyitottak. Jelenleg azon munkálkodnak a tagok, hogy egy állandó zenepavilon felállítását segítsék a tolnai megyeszékhelyen.

A kulturális kapcsolatok erősítése mindkét klub számára fontos. – Az önzetlen közszolgálatot tűztük ki célul – mondta Ladiszlai Géza, a kaposvári Rotary Club elnöke. – De mindkét klub mecénásként is szerepel a saját városa életében. Nekünk is volt már és lesz is kulturális tevékenységünk: segítettük már a zeneiskolát 500 ezer forinttal hangszerek vásárlásában, hozzájárulunk a Rippl-Rónai Fesztiválhoz, valamint az estjeinken gyakran szerepelnek színművészek és van minden klubnak évente egyszer egy jótékonysági bálja, ahol egymást is támogatjuk adományokkal.

A szekszárdi és a kaposvári Rotary Club barátsága pedig már évekre nyúlik vissza, ezt ápolták a közös programmal, ahol tapasztalatokat és ötleteket is cseréltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában