megegyezés

2018.07.10. 18:49

A Miniszterelnökség vezetőjével tárgyalt Szita Károly

Modern Városok Program, bürokráciacsökkentés, önkormányzati jogkörök szélesítése – e három téma kapcsán kért és ajánlott segítséget Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke Gulyás Gergelynek, a Miniszterelnökség miniszterének azon a kedd délelőtti budapesti találkozón, amelyen a felek a következő időszak közös feladatait beszélték át.

Góz Lilla

– Jó ütemben haladnak a Modern Városok Program beruházásai a hazai nagyvárosokban – erről tájékoztatta Szita Károly és Szalay Ferenc Szolnok polgármestere Gulyás Gergelyt. A megyei jogú városok fejlesztését szolgáló 3500 milliárdos program keretében egyebek mellett a gazdaság élénkítését segítő autópályák, gyorsforgalmi utak és ipari parkok épülnek, de sportra és kultúrára is jelentős források jutnak.

Gulyás Gergely azt ígérte, hogy új szabályozás készül, ami csökkenti a bürokráciát és kérte a nagyvárosok vezetői alkotta szövetséget, hogy véleményezzék a településrendezési eszközökről szóló új törvény tervezetét. A találkozón Szita Károly segítséget kért Gulyás Gergelytől a kereskedelmi tevékenységek feltételeit szabályozó rendelettel kapcsolatban is. Az önkormányzatok szeretnék, ha a szabályszegő vendéglátóhelyekkel kapcsolatban a jövőben hatékonyabb eszközökkel léphetnének fel, akár a nyitvatartási idő megszegéséről, akár a környék lakóit zavaró hangoskodásról van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában