okos felhasználás

2018.07.27. 11:00

A rászorulókat segítik a mentett élelmiszerrel

Az idei első félévben több mint 1,2 millió csomagot állított össze mentett élelmiszerből az Élelmiszerbank, melyet mind nélkülözők számára juttattak el az országban – ismertette nemrégiben a távirati iroda.

Gy. Zs.

Átadták a Baptista Szeretetszolgálat kaposvári segélyirodáját, a megnyitón tíz nehéz sorsú somogyi család vehetett át segélycsomagot

Mint megtudtuk, Somogy megyébe is jelentős mennyiség jutott a csomagokból. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület tájékoztatott: kilenc somogyi partnerszervezetük kapott élelmiszert az első félévben a kaposvári, fonyódi, marcali, nagyatádi, nagybajomi és a siófoki járásban. Hét megyei partnerszervezet rendszeresen, napi szinten ment élelmiszert áruházakból, többek között a Tescoból és az Aldiból. Az egyesület segítsége révén mintegy 70 millió forint értékben, összesen 136 tonna élelmiszerhez jutottak így a somogyi szervezetek az első félévben.

A kiosztott élelmiszercsomagok többnyire zöldséget és gyümölcsöt, pékárut, valamint bizonyos ideig elálló konzerveket, teákat, kekszeket, húsárut és tejtermékeket tartalmaztak. Így az idén eddig közel 5200 rászoruló részesült a csomagokból a megyében, 4600-an pedig pékárut zöldséget-gyümölcsöt is kapnak napi szinten vagy heti rendszerességgel. Családokat, gyerekeket, fogyatékkal élőket, időseket, hajléktalanokat is elér az egyesület az országban a partnerszervezetein keresztül.

Az egyesület közölte lapunkkal: Somogy megyében is tervezik új áruházak bekötését is az élelmiszermentési programba, s rászoruló gyermekek ellátását célzó pályázatot is írnak még ki az idén az ezzel foglalkozó szervezetek számára. Az Eurostat adatai alapján évente közel kétmillió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik Magyarországon. Az egyesület azon dolgozik, hogy csökkentse az élelmiszerpazarlást, az élelmiszermentés segítségével pedig csökkentse a nélkülözők számát hazánkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában