elővigyázatosság

2018.07.10. 16:49

Célszerű már most ellenőriztetni a kéményeket

A katasztrófavédelem arra biztatja az ingatlantulajdonosokat, hogy még jóval a fűtési szezon kezdete előtt végeztessék el a kéményeik díjmentes ellenőrzését, ezt Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője közölte az MTI-vel.

Marosi Gábor

Hajdu Márton hangsúlyozta: aki az online ügyintézést választja, az a kemenysepres.hu honlapon előre megadhat két-három számára megfelelő napot a kéményellenőrzésre, a szakemberek pedig telefonos időpont-egyeztetés után elvégzik a munkát. Erre azért van szükség, hogy a kéményseprők ellenőrizhessék a füstelvezetők épségét, a fűtésrendszer jó és biztonságos működését, valamint az esetleges problémákat kiszűrjék, a baleseteket megelőzzék. Az ellenőrzést végző szakember a kéményvizsgálatról tanúsítványt állít ki, amelyen szerepel az utolsó műszaki vizsgálat éve és az ellenőrzés során elvégzett műszeres mérések eredménye is. Az elvégzett munkáért a kéményseprők készpénzt nem fogadhatnak el – tette hozzá Hajdu Márton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában