táncra perdülés

2018.07.25. 14:00

Elsöprő sikert aratott a Somogy Táncegyüttes a fesztiválon

Lenyűgözte a közönséget a Somogy Táncegyüttes a horvátországi Kaproncán rendezett Nemzetközi Néptáncfesztiválon.

Marosi Gábor

A Kaposvár testvérvárosában szervezett mulatságon nagyon örültek a magyar táncosoknak – mondta el lapunknak Turi Endre, a Somogy Táncegyüttes művészeti vezetője és koreográfusa. A kaposvári táncosok autentikus folklór műsort vittek el Kaproncára.

A közönség somogyi, mezőségi, vajdaszentiványi, szatmári és györgyfalvi táncokat is láthatott a háromnapos rendezvényen. – Nem láttak még ilyen minőségű együttest a városban, ezért vastapsot kaptunk és hatalmas gratulációt a helyiektől – fogalmazott Turi Endre. Magyarországot egyedüliként a Somogy Táncegyüttes képviselte, de rajtuk kívül voltak még horvátok, szlovákok, osztrákok és macedón táncosok is. A Somogyosok a következő hetekben sem pihennek, hiszen több vidéki előadásuk is lesz és a Balaton parton is turnéznak. Augusztus 20-án pedig Lengyelországba utaznak, szintén egy nemzetközi fesztiválra, ahová hasonló, de gazdagabb táncanyaggal készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában