stunt motor

2018.07.26. 17:28

Eredményes és izgalmas Mókus show-ja

Szoros versenyben a második helyet szerezte meg Herczeg Balázs, ahogy mindenki ismeri Mókus a júniusi stunt Európa Bajnokság Hungaroringen megrendezett fordulójában.

Barkóczy László

– A három napos verseny számomra nem kezdődött igazán kedvezően – kezdte Herczeg Balázs. – A második kvalifikációs napon sajnos elestem. Szoros volt a mezőny, ezért lehet, hogy kicsit sokat kockáztattam, de sajnos nem sikerült. Visszacsúsztam a tizedik helyre, amit a harmadik napon a döntőben próbáltam meg javítani. Mindent beleadtam, így a második helyen zárhattam ezt a fordulót. Ám semmi nincs veszve, a következő forduló október elején lesz, ott még tovább javíthatok ezen az eredményen. A verseny az Intermot fesztivál keretein belül lesz, ami a motoros világ talán legnagyobb újdonságokat felvonultató parádéja.

Faluhelyi Balázs fotói

De Mókus nem csak erre a szereplésre igazán büszke. Az elmúlt hetekben vett részt a világ egyik talán legnagyobb meghívásos motorshow-ján a törökországi Manavgat-ban. Igazi kalandként, és nagy megtiszteltetésként élte meg az eseményt.

– Már az is egy kihívás volt, hogyan utazzunk teljes felszereléssel 2600 kilométert a célig – meséli Mókus. – Erre a rendezvényre nem lehet csak úgy jelentkezni, ezt bizony ki kellett érdemelni. A különböző motorsportok Európa- és világbajnoki élmezőnyéből hívják meg a legjobbakat minden évben. A négy napos eseménysorozaton közel százezren vesznek részt, ahol bemutatók és felvonulások színesítették a programot. Természetesen csak kora esténként, mert napközben nem volt ritka a 42 fokos hőség sem. Kicsit olyan volt az egész, mint nálunk mondjuk a Sziget fesztivál, csak ott motorokkal és sokkal többen. Érdekes volt látni, hogy mennyi motoros van Törökországban, és mennyire tisztelik a helyet és az eseményt. Ott még a polgármester is aktív motoros.

Sűrű a program Mókus számára, és úgy tűnik nincs megállás.

– Hétvégente részt veszek valamilyen bemutatón, ha éppen nem valamelyik versenyre utazom, hétköznap pedig minden nap edzek – mondta. – Most tartok egy hét szünetet. Nem sok, de egy kicsit elfáradtam, kell valamennyit lazítanom nekem is. A család is hiányol, nagyon sűrű a programom, ritkán látnak. De ha kipihentem magam, már ülök is vissza a motoromra és hajtok tovább.

Herczeg Balázs Mókus

Mókus, Herczeg Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában