óvatosság

2018.07.22. 11:30

Kétszáz fiatal vigyáz a strandolókra

Nyitva hagyott kocsikra vigyáznak, kiszűrik a tolvajokat vagy éppen portyáznak a strandokon. Csaknem kétszáz középiskolás figyel három balatonparti településen a strandolókra. Július másodikától augusztus 21-éig teljesítenek szolgálatot a bűnmegelőzési centrumok önkéntesei.

Góz Lilla

A reggeli eligazítást követően szórólapokkal felszerelkezve indulnak a fiatalok a balatonlellei, a balatonföldvári és a siófoki strandra. Öt iskolából, Kaposvárról, Tabról, Dombóvárról, Pomázról és Kalocsáról érkeztek.

A Váradi család Szabadszállásról érkezett Balatonlellére. A Napfény strandon pihentek, mikor hozzájuk léptek a fiatalok és szórólapokkal hívták fel figyelmüket.

– Biztonságot nyújt jelenlétük, az értékeinket bátrabban hagyjuk a parton, ha itt vannak – mondta el Váradiné Ágoston Tímea.

Orbán Réka július 13-án érkezett Lellére, tíz napot tölt itt.

– Sok kicsi gyerek téved el, őket kísértük vissza szüleikhez. Sokszor találkozunk ilyen esetekkel is – mondta el a kaposvári iskolából érkező lány. Társával először dolgozik a bűnmegelőzési centrum önkénteseként.

– Fel kell hívni az emberek figyelmét, vigyázzanak értékeikre, a parkolókban pedig a kocsik biztonságát is szoktuk ellenőrizni – mondta el Dorina.

 

Jávorszkiné Molnár Magdolna rendőr alezredes elmondta: július másodikától augusztus 21-éig öt turnusban teljesítenek szolgálatot. Csaknem kétszáz diák részvételével próbálják meg a demonstratív bűnmegelőzést bemutatni a Balaton parton.

– Portyaszolgálatot látnak el a köztereken, strandokon. Még mindig azt tapasztaljuk, nagyon sok érték marad őrizetlenül a gépjárművekben, sokszor még az ablakok is lehúzva maradnak – mondta el Jávorszkiné Molnár Magdolna. Megjegyezte: fokozottabban kell figyelni az értékeinkre, valamint a szórakozóhelyeken ne hagyjunk a farzsebben pénztárcát, telefont, figyeljünk táskánkra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában