átcsoportosítás

2018.07.05. 18:13

Sok a kórházi fertőzés Kaposváron is – állítja az LMP

Ungár Péter, a Lehet Más a Politika elnökségi tagja a megyei kórház előtt azt állította: különösen a kaposvári kórház szülészetén sok a fertőzés.

Góz Lilla

– Megduplázódott a kórházi fertőzések száma Magyarországon a Fidesz kormány alatt – mondta csütörtökön Ungár Péter Kaposváron azon a sajtótájékoztatón, amely a meghirdetetthez képest egy órával később kezdődött állítólag a budapesti közlekedési állapotok miatt. A Lehet Más a Politika elnökségi tagja a megyei kórház előtt azt állította: különösen a kaposvári kórház szülészetén sok a fertőzés, ezért ötmilliárd forint átcsoportosítást javasoltak a költségvetésben ennek megszüntetésére.

Arra kérdésre, mi alapján állítják, hogy Kaposváron nőtt a kórházi fertőzések száma, azt válaszolta: a korábbi egészségügyi miniszter elismerte, hogy országosan nőttek a fertőzések. Ungár Péter hozzátette: Gelencsér Attila fideszes országgyűlési képviselő nem támogatta a parlamentben a módosító javaslatot.

Az elmúlt hét évben mintegy 17 milliárd forintból megújuló, modernizált Kaposi Mór kórházban már csak a szülészeti épület vár rekonstrukcióra: Ennek kiviteli tervei 51 millió forintból már elkészültek, s a kormányhatározatba foglalt egymilliárd forintból pedig hamarosan megkezdődhet a szülészet épületének felújítása is. Ungár Tamás szerint a költségvetési tervezetben nem szerepel a kaposvári kórház szülészetének felújítása.

Felder Frigyes kaposvári önkormányzati képviselő (LMP) azt állította: botrányos a kaposvári szülészet állapota, s erről százával jönnek hozzá a panaszok. – Örömmel veszik Kaposvár polgárai, hogy sok száz milliót, milliárdot költöttek a kórházra, de a gépek elavultak, nem lehet magas minőségű ellátást biztosítani – hangsúlyozta.

– Továbbá nagyon hosszúak a várólisták, sokan mennek a sürgősségi osztályra, mert nem tudják kivárni a több hónapot. Miért van az, hogy a kaposvári orvosok felmondanak és nem külföldre távoznak a jobb élet reményében, hanem a környékbeli városokban, Dombóváron, Nagyatádon, Szigetváron dolgoznak inkább – kérdezte Felder Frigyes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában