Irány Hollywood!

2018.07.25. 16:50

Ünnepi nagykoncertet ad az Omega Balatonlellén

Ünnepi nagykoncertet ad az Omega a balatonlellei művelődési ház szabadtéri színpadán augusztus 19-én 20 órakor, ennek apropóján tartottak sajtótájékoztatót szerdán a Balaton-parti településen.

Molnár Gábor

– Ez lesz a második alkalom, hogy a felújított szabadtéri színpadunkon lép fel az Omega, az első 2015-ben volt – mondta Hartmann Zoltán, a Balatonlellei Városi Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetője.

– Ez nem egy előre tervezett koncert – tette hozzá Kóbor János, az Omega frontembere. – A lengyelországi turnénk átszervezése során vált szabaddá ez az augusztus 19-ei nap, s egyértelmű volt, hogy a Balatonra jövünk. Ez lesz a második fellépésünk a felújított szabadtéri színpadon, de 2015 előtt is sokszor játszottunk Lellén, s a talán ez volt akkoriban a legomegásabb helyszín. Mindig jó volt a hangulat, még akkor is, amikor esett az eső.

– Mindig telt ház volt, amikor az Omega lépett fel Balatonlellén – emelte ki Kenéz István, Balatonlelle polgármestere. – Reméljük jó idő lesz, s akkor biztosan megtelik a szabadtéri.

– Friss hír, hogy egy újabb nagy hollywoodi filmben szerepel majd az eredeti Gyöngyhajú lány – mondta Trunkos András, az Omega menedzsere, akitől azt is megtudtuk, hogy az elmúlt tíz évben úgy sikerült összerakniuk az európai turnéterveket, hogy olyan nagy zenekarokkal játszottak együtt, mint például a Uriah Heep, a Status Quo és a Nazareth.

– A jövő évre egy nagy meglepetést tervezünk, a turnénk címe Testamentum lesz – hangsúlyozta Trunkos András. – Átültetjük mindazt Magyarországra, amit Európában megélünk, mert ahogy mondani szokták Magyarországról Puskás Öcsit, a Rubik-kockát és az Omegát ismerik.

Trunkó András szerint az Omega mindenhová viszi a magyarok hírét, ahol fellép. – Jövőre – pont a filmsikerek okán – azt tervezzük, hogy átmegyünk Amerikába is, de végig turnézzuk Európát is és itthon – 10-15 koncerten – is bemutatjuk a műsort – tette hozzá.

Újdonságokkal is készül a legendás együttes: négyszólamú hangzás lesz a termekben, hatalmas led-falakon filmeket vetítenek a koncert alatt, s olyan hangzással, olyan vadonatúj zenei anyaggal rukkolnak elő, mely európai szintű. Tehát nemcsak a régi dalokat játsszák majd, hanem újakat is, új hangszereléssel és kiszereléssel. Lesz a koncertnek egy Ó- és egy Újtestamentum része.

– Örülök, hogy az idei nyár sem múlik el a Balatonon Omega-koncert nélkül – fogalmazott Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője. Majd felelevenített egy sok évvel ezelőtti történetet. – Három kamionnal érkezett már akkor is az Omega Balatonlellére – mesélte –, s amikor a főpróbán megszólalt a hang- és beindult fénytechnika, akkor a fél településen elment az áram.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában