térfigyelő

2018.08.08. 14:00

Bekamerázzák Várdát, pedig nincs bűnözés a faluban

Tíz térfigyelő kamerát szerelnek fel a településen azért, hogy továbbra is elkerüljék a bűnözők a falut. A helyiek örülnek a térfigyelő rendszernek.

Marosi Gábor

Nyugodtan élhetik mindennapjaikat a várdaiak, a települést ugyanis elkerülik a bűnözők. Ezt a statisztikai adatok is alátámasztják. Legutóbb pár évvel ezelőtt volt egy betöréses lopás, azóta viszont nem történt hasonló eset.

A legutóbbi testületi ülésen azonban úgy döntöttek a település vezetői, hogy kamerákat szereltetnek fel Várda több pontjára is. – A környező falvakban már mindenhol van kamera – mondta Varga András, Várda polgármestere. – Jutában, Hetesen és Somogyjádon is szereltek már fel térfigyelő rendszereket. Ezért szeretnénk mi is bekamerázni a falut, nehogy „ide szokjanak” a bűnözők.

A településen egyébként működik polgárőrség, de most éppen átalakul a testület. – Az itt élők egyébként nagyon sokat köszönhetnek a polgárőrök munkájának, hiszen több esetben is közbeavatkoztak és megvédték a falut – tette hozzá Varga András.

A tervek szerint a lehető legmodernebb kamerákat szerelik majd fel Várdán. A készülékek amellett, hogy folyamatosan figyelik a falut, az autók rendszámát is felismerik. – Nagyjából hárommillió forintot költünk az eszközökre – fogalmazott Varga András. – Tíz darab kamerát szerelnénk fel a település több pontjára. Ezek a bejövő utakat és a föld utakat is figyelnék. Három helyi vállalkozó egyébként már jelezte, hogy támogatja az ötletet és beszáll a költségekbe. Így gyakorlatilag velük együtt saját forrásból tudjuk megvalósítani a beruházást.

– Én nagyon örülök neki, hogy szerelnek fel kamerákat a faluban – mondta Bedegi Erika. – Ha jól tudom, akkor a házunkhoz közel is lesz egy. Szükség is van rá, hiszen ébredtem már fel éjjel arra, hogy ismeretlen autósok mentek az utcában és kémlelték a házakat. Biztosan azt nézték, hová lehet betörni. Amúgy nekünk is van a házunkon kamera, mert egyszer megmérgezték a kutyánkat, ezért szereltük fel.

A kamerákra a napokban kérnek árajánlatot több cégtől is. Egy hónapon belül pedig szeretnének megegyezni valakivel és őszre felszerelni az összes kamerát. A térfigyelő rendszerektől azt várja a település vezetője, hogy továbbra is nyugalom lesz a faluban, a bűnözők pedig teljesen elkerülik Várdát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában