vakációs bibliahét

2018.08.29. 18:05

Cél az erkölcsi nevelés játékos formában a bibliahéten

A Szentírásról tanulnak, beszélgetnek, énekelnek és játszanak is a fiatalok Kaposmérőben. A Vakációs Bibliahét elnevezésű programban a gyerekek állatokon keresztül ismerkednek különféle bibliai történetekkel.

Marosi Gábor

Bálám szamarának történetét is megismerték a fiatalok a kaposmérői vakációs bibliahéten. A település református lelkipásztora colstokkal illusztrált szereplőkkel mesélte el, hogyan állt meg a szamár az úton. A történetet húsznál is több fiatal hallgatta.

– Lassan már egy évtizede szervezünk napközis tábort – mondta Kutasiné Molnár Boglárka, református lelkipásztor. – A Vakációs Bibliahetet a Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért Alapítvánnyal (KOEN) készítettük elő. Itt most az óvodásoktól a felsősökig vannak gyermekek. Alaphelyzetben, korosztályonként külön csoportokra bontjuk a fiatalokat, de mivel kevés gyermek van, ezért együtt táboroznak – fogalmazott a lelkipásztor.

– A tanításokat mindig valamilyen bábjelenettel vezetem be, hogy az erkölcsi útmutatásra rá tudjanak hangolódni – folytatta Kutasiné Molnár Boglárka. – Az egyhetes tábor elsődleges célja, hogy a szentírás üzenetét megkapják a fiatalok. Ez röviden annyi, hogy ők Isten küldöttei, ezt képviselik az iskolában, a családban, a környezetükben. Úgy kell viselkedniük, hogy mindannyian Istenhez tartoznak – fogalmazott a lelkipásztor.

Kutasiné Molnár Boglárka hozzátette: a délelőtti foglalkozás mellett délután különféle szórakozási lehetőséggel várják a gyerekeket. A tábort azért szervezték a nyár végére, mert a legtöbb szülőnek ilyenkor már nincs szabadsága, valamint, hogy a diákok ráhangolódjanak az iskolakezdésre. A Vakációs Bibliahét programját a Kárpát-medence több száz gyülekezetében használják.

– Sokat tanultam itt a napokban – mondta Kulcsár Barna. – Jól is érzem magam, mert sokat játszunk, zenét hallgatunk, kézműves foglalkozások is vannak és filmet is néztünk már – tette hozzá a fiatal. – Már óvodás korom óta járok ide – fogalmazott Harangozó Anna. – Azért szeretek jönni, mert az óvodában Bogi néni tartotta a hittant és nagyon megszerettem. Idén az állatok a téma, úgyhogy nagyon tetszik – hangsúlyozta Harangozó Anna. – Sokat beszélgetünk és játszunk – mondta el lapunknak Héjjas Ádám. – Több bibliai történetet is hallottam, mindegyikben szerepelt valamilyen állat. Tanultunk már a tevéről, a fürjről és a szamárról is – tette hozzá Héjjas Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában