dolce vita

2018.08.18. 11:30

Elhozta az édes életet Siófokra az Alfa Romeo Club

Formás idomok, szépségverseny és olasz pizza – az Alfa Romeo Club elhozta Siófokra a hamisítatlan dolce vita életérzést.

Molnár Gábor

– Huszonegy évvel ezelőtt alakult meg a klub egészen pontosan 164 lelkes Alfa-baráttal – mondta Takács Ákos, az Alfa Romeo Club elnöke. – Akkoriban teljes más volt a helyzet az autóforgalmazás terén, mint most. Az alapítótagok célja az volt, hogy segítsék egymást az autó fenntartásában. Még nem voltak ugyanis nagy szervizek, forgalmazók, melyektől be lehetett volna szerezni az alkatrészeket.

A kilencvenes évek vége felé már 75-ös, 33-as és 155-ös modellek szelték a magyar utakat, a tulajok pedig összetartottak. – S ez nagyon fontos dolog volt, mert összekovácsolt minket az Alfa Romeo iránt érzett vonzalom – hangsúlyozta az elnök. – Tudtuk örülni egymás sikereinek, s ha kellett, kisegítettük a társunkat.

 

Elkezdtek különböző eseményeket szervezni, s a megalakulás óta már túl vannak a háromszázadik rendezvényükön. Jóban, rosszban összetartanak az Alfa Romeo Club tagjai, s ahogy Takács Ákos is fogalmazott a közösségépítés a legfontosabb számukra.

– Mindenki másért szereti az Alfa Romeót – hangsúlyozta az elnök. – Ennek a fajtának van egy komoly vonzereje, mely – többek között – a sportosságából, az eleganciájából, az aprólékos mérnöki kidolgozásokból adódik. S ne feledkezzünk meg a versenyeken elért sikerekről sem és ezeket köti össze az olasz életérzés.

Az idén a következő nagy rendezvényük egy pécsi túra lesz. – Hasonló lesz, mint a hagyományos Selénia rallynk, de mégis más – tette hozzá. – Az „eredeti” versenyen időre, a Kresz-szabályait betartva kell különböző helyszíneken feladatokat megoldani a baranyai megyeszékhely környékén. Például meg kell keresni egy templomon egy bizonyos évszámot, vagy megszámolni az oszlopokat egy kastélyban. Mivel ez verseny, így nincs idő megcsodálni az épületeket. Ezúttal azonban mindenre lesz idő, ugyanis ez egy klasszikus túra lesz.

Legutóbb Siófokra vitték el a klub tagjai a dolce vita életérzést egy mediterrán party keretében a Sio-Mobil autószalonnál. Az ország nyári fővárosába már hazajár a csapat, hiszen több mint tíz éves múltra tekint vissza a rendezvény.

– A partin természetesen nemcsak a klubtagok, hanem bárki részt vehetett – mondta Takács Ákos. – Megcsodálhatták a kiállított autókat, melyeknek szépségversenyt is rendeztünk. Ezenkívül olasz ételspecialitásokat, eredeti recept szerint készült pizza és szendvicskülönlegességeket és a legjobb minőségű olasz kávét is megkóstolhatták. Az a tervünk, hogy egy nemzetközileg is elismert eseménnyé nője ki magát a siófoki Mediterrán party.

Az elnök szerint nem csinálnak mást, mint kiállítják az autókat, jól érzik magukat, nincsenek kötelezettségeik, s ez az igazi dolce vita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában