jelölt

2018.08.25. 13:20

Elhunyt a polgármester, időközi választást tartanak Háromfán

Tősgyökeres háromfaiként, s igazi lokálpatriótaként hosszú évek óta szülőfalujáért dolgozik Lakosa László. A képviselő-testületben is tevékenyen munkálkodik azért, hogy Háromfa egy élhető település legyen. De lenne még mit tenni ennek érdekében, például több olyan út is vezet a településről, amelyek állapota javításért kiált.

Koszorus Rita

 

– A szőlőhegyi utunkat mindenképpen rendbe kellene tenni – mondta Lakosa László, aki a szeptember 16-ai időközi polgármester-választáson, ringbe száll a falu vezetői pozícióért. – Ezenkívül a Háromfa és Tarany, valamint Háromfa és Vízvár közötti rövidebb útszakaszok is nagyon rossz állapotban vannak.

A közbiztonság jó a településen, azonban egy térfigyelő kamerarendszerre is pályázni kellene. – Egyszerűbb kiépíteni a pályázati forrásból megvalósítható kamerarendszert, minthogy valamelyik háromfai gazdálkodó gépének lába kéljen – fogalmazott.

De a közösségi életet is fel kellene pezsdíteni, vélekedik a polgármester-jelöltségért induló Lakosa László. – Régen volt már jó falunap Háromfán – mondta el lapunknak. – Pedig a településen élők megérdemelnék, erre lenne is pénzünk egy pályázatnak köszönhetően.

Hozzátette: az elmúlt években eddig több alkalommal szervezett bált. Erre több lehetőség is lenne, ha a háromfai művelődési házat jobban ki lehetne használni. Az épület ugyanis csak akkor van nyitva, ha bált tartanak. – A településért szeretnék dolgozni – foglalta össze Lakosa László. – Valójában már évek óta ezt teszem. Sőt amellett, hogy önkormányzati képviselő vagyok a helyi sportegyesületet is vezetem. Ezért sokan ismernek és van rálátásom a pályázati rendszerekre.

Hozzátette: a település néhai polgármesterével, Brantmüller Zoltánnal jó kapcsolatot ápolt és sokat tanult tőle. Az ő nyomdokaiba lépni, igazi megtiszteltetés, ám nagy felelősséggel is jár. A tervek és a fiatalos lendület is megvan Háromfa fejlődéséhez, s ez nem is csak pénztől, hanem sokkal inkább tudatos szervezéstől függ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában