Kaposfest

2018.08.13. 13:21

Giccs helyett marad a minőségi muzsika

Indulásakor hazánk egyetlen kamarazenei fesztiválja volt, nem voltak riválisai a Kaposfestnek. Pár évvel később aztán három versenytárs is bejelentkezett, így a szervezők számára adott volt a feladat: megőrizni a fesztivál vezető pozícióját, megtartani közönségét. Arról, hogy sikerült-e, Bolyki György fesztiváligazgatóval beszélgettünk.

Góz Lilla

 

Bolyki György

– Hogy látja, mennyire sikerült felvenni a versenyt a Kaposfestnek a többi fesztivállal?

– Úgy érzem, a tavalyi év volt a vízválasztó, amikor kiderült, hogyan tudunk helytállni a komoly konkurenciát jelentő kamarazenei fesztiválok mellett – mondta Bolyki György. – Nagy örömmel láttuk, hogy közönségünk nem hogy csökkent volna, hanem még nőtt is az előző évekhez képest. Azt gondolom, visszaigazolást nyert az az elgondolásunk, hogy minden felületes és giccses közönségcsalogatás helyett maradjunk a legmagasabb színvonal képviseleténél, mivel létezik egy olyan közönségréteg, amely kizárólag a minőséget keresi egy fesztivál programjában. A fantasztikus közönsége révén stabilan őrzi egyedi karakterét és pozícióját.

– Mi lehet a kaposvári kamarazenei fesztivál sikerének titka?

– Az első és legfontosabb a két művészeti vezető, Baráti Kristóf és Várdai István személye – felelte Bolyki György. – Sokáig úgy mutattam be őket, hogy igyekeztem felsorolni a nevükhöz fűződő sikereket, díjakat, de már nem teszem. Aki ismeri ezt a két nevet, tudja, hogy ennél magasabb színvonal nincs, olyan élményt nyújtanak, amihez képest mást lehet csinálni, jobbat nem. Persze, ahhoz, hogy a közönség és a művészek jól érezzék magukat, elengedhetetlen a kollégáim munkája is, akik egy éven keresztül azért dolgoznak, hogy augusztus 13–19–e között minden vendégünk a lehető legjobban érezze magát a Kaposfesten.

– Ezek szerint ez a csapatmunka a siker záloga?

– Óriási erőt ad a csapatnak, hogy mindenki tiszteli a másik munkáját, valódi kollégaként szólítja meg a többieket. Úgy érzem, a most kialakult csapat szakmailag és emberileg is a legmagasabb minőséget képviseli. Büszke vagyok, hogy egy ilyen fesztivál igazgatója lehetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában