hírnév

2018.08.20. 17:35

Határon túl is népszerű a Nagyberek írója

 A göllei születésű Fekete Istvánnak 2013-ban a Nagyberek kapujában, Imremajorban állítottak emléktáblát.

Turbéki Bernadett

Az író ugyanis előszeretettel vadászott a berekben. Tapasztalatait később a Vuk, a Téli berek és a Tüskevár lapjain osztotta meg az olvasókkal. Göllében a mai napig büszkék a falu szülöttére, sőt, ha tehetik, népszerűsítik a műveit még vendégeik között is. Legutóbb az Erdélyből, Csíkvárfalváról, Csikktelenéről és Csíkcsomortáról érkezett testvértelepülések huszonkét tagú delegációjának jelenlétében koszorúzták meg szombaton Fekete István emléktábláját.

– Tavaly írtuk alá az együttműködést az egy közigazgatás alá tartozó településekkel. Legutóbbi látogatásunk kapcsán egy kopjafát vittünk ajándékba hozzájuk. Most ők hoztak egyet nekünk, amelyet Szent István napon fogunk felavatni- mondta Kovács Ernő, Gölle polgármestere, aki büszke arra, hogy Fekete István földi maradványai is településükön nyugszik.

– A természet szeretete hiányzik a fiatalokból, ezért nagy szükség van rá, hogy egy-egy könyvet kézbe fogjanak az írótól-mondta Antics László, a Majorka Alapítvány elnöke az ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában