Kaposvári Egyetem

2018.08.02. 10:29

Megalapozható a jövő – karriert kínálnak az agrártudományi képzések

Az agráriumban tapasztalható diplomás szakemberhiányt pótolhatja a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Karának új elitképzése.

Koszorus Rita

82656373 - smart farming using modern technologies in agriculture. man agronomist farmer with digital tablet computer in wheat field using apps and internet, selective focus

A mezőgazdaságnak hatalmas szüksége van a kor kihívásaira gyorsan reagáló, komplex látásmóddal rendelkező, elhivatott diplomás szakemberekre. Ádám János, a Bonafarm cégcsoporthoz tartozó Dalmand Zrt. és Bóly Zrt. vezérigazgatója kifejtette: az innovatív agrárvállalkozások szívesen foglalkoztatnak szakmai tapasztalatokkal rendelkező diplomás fiatalokat. A precíziós és high-tech eszközök, az úgynevezett smart technológiák – mint például a navigációs műholdak, drónok, robotok, önvezető járművek – térnyerésével, valamint az automatizálással párhuzamosan felértékelődött a minőségi felsőfokú szakemberképzés jelentősége.

– Ezért is mérföldkő, hogy 2018 szeptemberétől a Kaposvári Egyetem Agár- és Környezettudományi Kara ismét elindítja elitképzését, az ötéves osztatlan agármérnöki szakot – emelte ki Ádám János. – Jelenleg hatalmas az igény a diplomás szakemberekre, különösen az állattenyésztésben. Ez a terület a Kaposvári Egyetem egyik erőssége.

Ádám János hozzátette: az intézmény agrárképzése garancia a minőségre, hiszen a tantervek reagálnak a munkaerőpiac speciális elvárásaira, igényeire. A gyakorlati szakemberek tudását és tapasztalatát a képzéseikbe építik, de ugyanennyire fontos, hogy a közös kutatási projektek legújabb tudományos eredményei is helyet kapnak a tananyagokban. Egyszóval naprakész, használható tudást és gyakorlati tapasztalatot szereznek a hallgatók. Ez pedig elhelyezkedési lehetőséget, magas bért és karriert biztosít a fiatalok számára.

– Több évtizedes tapasztalattal a hátam mögött azt mondom, ha most pályaválasztás előtt állnék, akkor nyugodt szívvel tenném le a voksom a Kaposvári Egyetem agrárképzése mellett – fogalmazott Ádám János, hiszen ezzel az egész jövőmet biztos alapokra helyezném.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában