okosodj!

2018.08.23. 20:00

Megjöttek a tankönyvek, néhány tanár viszont még hiányzik

A Kodály-iskolába is kiszállították a tankönyveket. Az intézménybe több mint 4000 könyv és munkafüzet érkezett, melyeket a diákok a tanévnyitó után kapnak kézbe.

Marosi Gábor, [email protected]

Szinte megállás nélkül pakolták a tankönyveket csütörtökön a Kodály-iskola tanárai. Az intézménybe reggel fél 8-kor érkezett meg a tankönyvvel teli teherautó. Az iskola kis tornatermében 4000-nél is több könyvet kellett szétválogatnia a pedagógusoknak.

– A tankönyveket és munkafüzeteket az osztályfőnökök és más kollégák rendszerezik és osztályonként szétválogatják – mondta Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna, a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola főigazgatója. – Ahogy láttuk, szinte az összes tankönyv megérkezett az iskolába, azonban ha valami hiányzik, akkor azt jelezzük a kiadó felé és ígéreteik szerint szeptember első hetében pótolják. Előfordulhat, hogy nem lesz meg minden könyv, hiszen a nyáron változhatott a tanulók létszáma.

– A Kodály-iskolához összesen 12 intézmény tartozik – folytatta Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna. – Nálunk összesen 600-an kezdik meg a tanévet szeptemberben, de a többi intézménnyel együtt 3840 gyermeknek csengetnek be, ebből 429 gyermeknek először. A 12 iskolába körülbelül 50 ezer tankönyvet szállítanak ki.

A legtöbb intézményben szeptember 3-án, a tanévnyitó ünnepség után osztják ki a tankönyveket, az első osztályosok pedig e mellé még tolltartót is kapnak.

– Arra kérek mindenkit, hogy nagyon vigyázzon a könyvekre – hangsúlyozta Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna. – Az ingyen tankönyveket ugyanis az év végén vissza kell adni. Most is lesznek olyan könyvek a csomagokban, amelyeket az elmúlt tanévben is használt valaki és jó állapotban van. A munkafüzeteket azonban mindenki megtarthatja, azokat nem kell leadni.

A főigazgató hozzátette: jelenleg 362 pedagógussal kezdik meg a tanévet, de három még mindig hiányzik. A Rákóczi-iskolába matematika, a Honvéd-iskolába informatika, a Zrínyi-iskolába pedig angol-földrajz szakos tanárt keresnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában