kastélyélet

2018.08.28. 13:45

Megújult a falu „ékszerdoboza”

Újra régi fényében tündököl a somogybükkösdi Perczel-kastély. A csaknem 900 négyzetméteres épületet 20 millió forintból újította fel az önkormányzat.

Marosi Gábor,

– Új hőszigetelést is kapott az épület – mondta Győrfy Miklós, Somogybükkösd polgármestere. – A kastély aljzatába egy acéllemezes szigetelési technológiát építettünk be. A teljes homlokzat megszépült, kicseréltük az utcára néző nyílászárókat, és a mozgáskorlátozottak számára is építettünk feljárót – tette hozzá a polgármester.

– Ez a kastély Somogybükkösd „ékszerdoboza” – folytatta Győrfy Miklós. – A több száz éves épület sok mindennek ad helyet. Itt található az orvosi rendelő váróteremmel együtt, itt van a könyvtárunk, a teleház. Az önkormányzati testületnek is van egy helyisége. A kastélyban kialakítottunk egy konyhát, van színháztermünk színpaddal és öltözővel együtt. Az épület alatt pedig egy 25 méter hosszú és 7 méter széles pince található, amelyben bárpult és fűtés van – hangsúlyozta a polgármester.

Somogybükkösdnek jelenleg 120 állandó lakója van, de sokaknak van a településen birtoka és háza. Többen is látogatják a kastélyt, ezért az önkormányzat jövőbeli terve, hogy szálláshelyeket építsenek a turistáknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában