videó

2018.08.26. 20:00

Nagyot szólt a Strand Feszt: Jared Leto magyar lányt hívott színpadra

Ismét megtelt zenerajongókkal a zamárdi partszakasz. Ezúttal több tízezren érkeztek a hatodik Strand Fesztiválra, ahol a legjobb hazai és külföldi alternatív és rockzenekarjai léptek fel.

Böcz Zoltán

Idén a koncerteken kívül számos kísérőprogram várta az érdeklődőket. Ilyen volt például Csernus Imre és Zacher Gábor előadása. Napközben különböző vetélkedőben is versenghettek a fesztiválozók, a kidobós mozgatta meg a legnagyobb tömeget. A főszerep azonban a fellépőké volt. Szinte azonnal közönségkedvenc lett csütörtök este a Thirty Seconds to Mars. A Los Angeles-i rockzenekar frontembere a világhírű színész Jared Leto a színpadra hívott egy iskoláskorú kislányt. Bernadett elárulta a színész-énekesnek, hogy az ország másik feléből, Vizsolyból érkezett a koncertre és egy álma vált valóra azzal, hogy élőben hallhatja a zenekart.

Leto folyamatosan hívta a színpadra a közönség soraiból rögtönzött háttértáncosokat, mire az utolsó számra már csaknem nagyobb tömeg alakult ki az együttes körül, mint a nagyszínpad előtt. A koncert végén Jared Leto elárulta, hogy a banda imádja Magyarországot és a Balatont, nagyon otthon érezték magukat hazánkban.

 

Ha alternatív zene akkor nem maradhatott ki a 30Y, a Kiscsillag és a Quimby sem. Annak ellenére, hogy a Strand Fesztiválra többségében magyar zenekedvelők érkeznek találkoztunk rengeteg külföldivel is. A fiatal osztrák lány, Klara elárulta, hogy most hallja és látja először a Quimbyt, de nagyon tetszett neki a koncert. – A magyar barátnőm csábított el ide, ő fordította le korábban az együttes néhány számát nekem, már a szöveg alapján is megtetszett, de hihetetlenen milyen hangulatot csinálnak a srácok – mesélte meglepetten a Bécs mellett élő Klara.

A fesztiválon nagy siker aratott még a Margaret Island, a Wellhello, Ákos, illetve a külföldi fellépők közül Robin Shulcz és Fritz Kalkbrenner is.

Vasárnap hajnalban ért véget az idei szezon két utolsó fesztiválja, a Strand Fesztivál és Keszthelyen a B.my.Lake. – Hat évvel ezelőtt a Nagyon Balaton sorozat indulásakor azzal a szándékkal indítottuk útjára a STRAND Fesztivált és a B.my.Lake-et, hogy a nyár legvégén hazai és külföldi vendégeket csábítsunk a Balatonra – mondta Lobenwein Norbert főszervező. – Turisztikai szempontból is hatalmas siker, hogy négy nap alatt közel 150 ezren érkeztek Zamárdiba és Keszthelyre, de legalább ennyire fontos, hogy a vendégeink és a fellépők egyaránt igazán jól érezték magukat nálunk – folytatta a főszervező.

A Nagyon Balaton május óta több mint egymillió vendéget vonzott a régióba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában