LáriFári Alapítvány

2018.08.03. 17:30

Nehéz sorsú gyerekek táborozhatnak a Balatonnál

Hatodik éve szervezi a kaposvári székhelyű LáriFári Alapítvány a nehéz sorsú fiatalok vitorláztatását a Balatonon. A nyáron három alkalommal, különböző helyszíneken zajlik a program, amelyek segítségével több száz gyermek érkezik az ország különböző pontjáról a magyar tengerhez,

Andricz Gabriella

– A júniusi rendezvény a kerekesszékbe kényszerülő fiatalokról szólt, akiknek hihetetlen élményt jelentett az esemény, hisz ők azok, akik nagyon ritkán juthatnak el kirándulni, és egyáltalán a saját kis székük korlátozta lehetőségeken kívül felfedezni a világot – mondta Paskáné Hosszú Adrienn, a LáriFári Alapítvány vezetője. – Egy egész napos eseményről van szó minden esetben, játékokkal, közösségi programokkal egyben, és ezt követi a másfél-két óra regattázás.

– Hitvallásunkat is erre alapoztuk: szeretet, sport és játékos tanulás egyben – fűzte hozzá a LáriFári Alapítvány vezetője. – Önkénteseink segítségével tesszük színesebbé a programot, amit a gyerekek nagyon élveznek, és rendkívül hálásak. Több esetben sokkal nagyobb szeretet árad belőlük, mint néhány egészséges társukból.

Kaposvárról ötvenen vettek részt a balatonkenesei programon, az utaztatást is a a LáriFári Alapítvány vezetője vállalta. A napokban zajlott a második nagyobb esemény Balatonfüreden, ahol az S. O. S Gyermekfalu állami gondozott gyermekei vehettek részt élményregattázáson. A kezdeményezést Bakóczy Kálmán indította útjára az északi parton a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek részére – kezdetben magánszemélyként – több mint tíz éve.

A nyári programok mellett folyamatosan tart az Élménnyel a gyógyulásért elnevezésű kezdeményezés a kaposvári kórház gyermekosztályán. Itt heti négy alkalommal napi két órában a kórházban ápolt gyermekeknek nyújtanak kikapcsolódást, játékos foglalkozásokat az erre elkülönített jól felszerelt játszószobában az alapítvány segítői.

– Jelen voltunk a kaposvári Virágfürdőben megrendezett fürdőfesztiválon is, ötkarikás elnevezésű ügyességi játéksorozatunkkal, amelynek szintén nagy sikere volt. Önkénteseink száma húsz körül van, ők rendszeres mentorálásban, felkészítésben részesülnek, melyek nagyban segítik munkájukat – tette hozzá Hosszú Adrienn. – Készülünk a szeptember elejére tervezett balatonlellei Tűzmadár Regattára, amit az onkológiai betegségből gyógyuló gyermekeknek és családjaiknak szervezünk.

Hozzátette: szintén az a céljuk, hogy a tőlünk telhető legodaadóbb szeretettel, lelkesedéssel és odafigyeléssel vegyék körbe a gyerekeket és hozzátartozóikat, mert csak így válhatnak bennük az élmények gazdag szellemi táplálékká az élet sűrű útvesztőiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában