bojlis verseny

2018.08.02. 11:50

Bojlis horgászok szállják meg ősszel a Balatont

A tavasszal rendezett Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC) után újabb rangos horgászversenynek ad otthont a magyar tenger. Szeptember 28 és október 6 között rendezik meg a VI. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyt.

Molnár Gábor

Bár még jóval több mint egy hónap van a bojlis verseny kezdéséig, már beérkezett a századik érvényes nevezés, így már csak tartaléknak lehet jelentkezni. – A versenyen négy pecásból álló csapatok vehetnek részt – tájékoztattak honlapjukon a szervezők. – Az együttesek bármennyi botot felszerelhetnek, de egyszerre csak legfeljebb hattal pecázhatnak, s azok csakis bojlis botok lehetnek.

A bojlis versenybe minden öt kilogramm feletti ponty, koi ponty és amur beleszámít. Három különböző módon értékelik a csapatokat: a verseny idején kifogott, és mérlegelt öt legnagyobb hal összsúlya alapján. Minden öt kiló feletti hal összsúlya alapján, illetve lesz összesített értékelés is. A verseny nívóját a nyeremények mértéke is jól mutatja: az öt legnagyobb halat kifogó és a legtöbb öt kiló feletti halat kifogó csapat is 1,2 millió forintot kap, a legjobb együttes jutalma pedig 1,5 millió forint lesz. A szektorgyőztesek pedig – csapatonként – 220 ezer forintot kapnak.

Az eddig beérkezett nevezések alapján, a hazai együtteseken kívül, román, szlovák, osztrák, magyar-szerb, magyar-szlovák és német-magyar csapatok mérik össze tudásukat a bojlis viadalon. A verseny szeptember huszonnyolcadikán délután 16 órakor kezdődik és október hatodikán reggel nyolckor ér véget, azaz 184 órán át faggatják a sporttársak a Balatont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában