Boglári Balaton Fesztivál

2018.08.19. 21:33

Parti pezsgés kiváló balatoni borokkal Bogláron

A kiváló balatoni borok mellé kiváló programokat is szerveztek a Boglári Balaton Fesztiválon és még közel sincs vége a boglári szüretnek. Vasárnap este tűzijáték és lézershow várja a kilátogatókat és hétfőn is érdemes lesz kilátogatni a rendezvényre.

Molnár Gábor

A szervezők úgy alakították ki a programokat, hogy a kisgyerekektől kezdve az idősebb korosztályig mindenki találjon magának elfoglaltságot. A színpadon kis túlzással egymásnak adták a mikrofont a fellépők, koncertet adott többek között a Pataky Művek, az EDDA Művek, Majka & Curtis, Pápai Joci, és a Zaporozsec is.

Már délutánonként benépesült a fesztiváltér, estére pedig akkora volt a tömeg, hogy csak araszolva lehetett haladni a sorok között. A szervezők munkáját dicsérte, hogy a több ezer látogató ellenére is minden fennakadás nélkül zajlott az eseményen. A fröccsterasz, ahonnan páholyból nézhették a nagyszínpad előadóit, is minden nap megtelt.

A rendezvény egyik leglátványosabb programja a szüreti felvonulás volt. A fellépők a BB-székháztól indulva a 7-es úton át, melyet egy rövid időre elzártak a forgalom elől, vonultak be a fesztivál mögötti kikötőig.

Népes közönség tapsa mellett mutatta be produkcióját a Boglári Senior Néptánc Csoport, a Szelence Gyermeknéptánc Csoport, a siófoki Harmony Dance TSE, a Lagúna Mazsorett Csoport, a Siófoki Fúvószenekar, a Nádudvari Mazsorett Csoport, a Lelle Néptánc Együttes, a Szuszi AP Team, a Nagykanizsai Fúvószenekar, a Kis-Balaton Néptánc Egyesület, a Baglas Néptánc Egyesület, a Szulok Német Nemzetiségi Együttes és a Dutra múzeum traktorjait is megcsodálhatták az érdeklődők, valamint a ParaDance Company is bemutatkozott.

– Nagyon fontosak a balatoni bor köré szervezett fesztiválok, elkezdtünk ugyanis egy brandet építeni, kialakult egy összefogás a borászok között – nyilatkozta a Sonline.hu-nak a Boglári Balaton Fesztiválon Hujber Attila, a balatonboglári Hujber pincészet vezetője. – Közösen népszerűsítjük a balatoni borokat és ezzel a Balatont. Célunk a szezon meghosszabbítása.

Hujber Attila szerint Magyarországon folyamatosan fejlődik a borfogyasztás kultúrája, egyre többen keresik a minőséget. – A könnyedebb, a gyümölcsösebb, a reduktív borok felé tolódik a fogyasztás, különösen a fiatalok között – emelte ki. – A „buborékosok”, így a gyöngyöző borok és a pezsgők is egyre népszerűbbek, ezek egy kis balatoni pezsgést hoznak a hétköznapokba.

 

Hujber Attila azt mondta: azért dolgoznak, hogy a balatoni éttermekben helyi bort fogyasszanak a vendégek. Nagyon jó a kapcsolatuk a tulajdonosokkal, hiszen ők is az összefogás szerves részei, ők is a Balatonért, szűkebben véve a déli part marketingjéért dolgoznak.

S hogy, mi kell ahhoz, hogy a kiváló balatoni borokat az országhatáron túl is megismerjék? – Idő és marketing kérdése – felelte Hujber Attila. – Meg kell mutatni külföldön is, hogy a mi boraink is ott vannak a nemzetközi élmezőnyben, ez egy nagyon hosszú folyamat, de sikerre vihető.

Sok termelőnek gondot okoz, hogy a szőlő nagy részét külföldre viszik. – Ahhoz, hogy ez megoldódjon, az kell, hogy ne legyenek értékesítési problémái a borászoknak, ehhez pedig új értékesítési csatornákat kell keresni – hangsúlyozta Hujber Attila. – Mi magunk adjuk el a borainkat, nagykereskedőket egyelőre nem vontunk be, de terveink már vannak és tárgyalunk is cégekkel.

Egy igazi kuriózummal készült a Hujber pincészet a Boglári Balaton Fesztiválra: egy 2018-as primőr Irsai Olivérrel, mely már palackba is került. – Mivel elég korán kezdődött a szüret az idén, így egy friss, gyümölcsös – idei – borral tudtunk készülni a szüreti fesztiválra, s ezzel is hozzájárultunk a Balaton marketingjéhez.

Az idei termésről szólva elmondta, hogy bár még van idő, de a mennyiség és a minőség is jónak tűnik.

A további programok

Vasárnap – 1. színpad

20.30 óra: BSW

22 óra: lézer show és tűzijáték

23 óra: senior

2. színpad

20.30 óra: Hiperkarma

22.30 óra: Ladánybene27

Hétfő – 1. színpad

13 óra: Sávolyi dalkör

13.40 óra: Maniac Brass Band

14 óra: Binks

16 óra: Pair O'Dice

18 óra: Sin Seekas

20 óra: Besh o droM

2. színpad

14 óra: X-Press TSE

15 óra: Folk on 45

17 óra: Apostol

19 óra: AK 26

20 óra: Lord

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában