Református Ifjúsági Találkozó

2018.08.01. 07:00

Segítik a fiatalokat, hogy otthon is ragyogjanak

Ismét megtelt fiatalokkal a balatonfenyvesi református tábor. Több mint háromszázan töltenek el egy hetet a 11. Kárpát-Medencei Református Ifjúsági Találkozón a napokban.

Marosi Gábor

– Kétszer ennyi fiatal jelentkezett, de csak fele fér el a táborban – mondta el kérdésünkre Révészné Bellai Csilla, a találkozó szervezője, református lelkipásztor.

– Az idén is jöttek Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljá­ról, Délvidékről és az anyaországból is. Nagyon sok családos is itt van Balatonfenyvesen, körülbelül ötven gyerekkel, ezért nekik külön szerveztünk programokat. A táborba a konfirmandus korú, azaz a 12 évesektől, a több mint 30 éves fiatal felnőttekig érkeztek – tette hozzá Révészné Bellai Csilla.

Fotók: Kováts Dávid

– Az idei összejövetelünk vezérmondata: Mint csillagok a világban – hangsúlyozta a találkozó szervezője. – Az egész hetet Pál apostol Filippibeliekhez írott levelének második része alapján építettük fel. Ebben a részben Pál apostol arról beszél, hogyan tudjuk engedelmesen, Krisztushoz hasonlóan úgy élni életünket, hogy úgy ragyoghassunk ebben a világban, mint a csillagok – fogalmazott Révészné Bellai Csilla. Hozzátette: emellett a tíz parancsolat témáját is végigjárjuk ezen a héten.

– Nagyon sok beszélgetést, csoportos diskurzust, vitát, imaközösséget, dicsőítést terveztünk. Azt hiszem, már az első napon is erős impulzus érte a résztvevőket, olyat kaptak Istentől, ami nagy ajándék – mondta. A tábori programok mellett kirándulnak is a fiatalok az egy hét alatt. A tervek szerint Sümegre és Hévízre utaznak majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában