megélhetés

2018.08.29. 18:58

Tovább csökkent a munkanélküliek száma Kaposváron

Az elmúlt 18 év legalacsonyabb júliusi munkanélküliségét regisztrálta a kormányhivatal szakigazgatási szerve Kaposváron.

Góz Lilla

Az egy évvel ezelőtti adathoz képest több mint tíz százalékkal csökkent az állástalanok száma a somogyi megyeszékhelyen, csaknem kétszázzal többen dolgoznak ma Kaposváron, mint tavaly ilyenkor. Jelenleg 1550 álláskereső van, ez az elmúlt tizennyolc év legalacsonyabb júliusi értéke. Az iskolázottság szempontjából elmondható, hogy a középiskolai végzettséggel rendelkezők kivételével mindhárom iskolázottsági szinthez – általános iskola, szakmunkás-bizonyítvány, diploma – tartozók száma csökkent.

Szita Károly polgármester elmondta: a Németh István Program keretében a továbbiakban is rendkívül nagy figyelmet fordít a város a helyi gazdaság erősítésére és a munkahely teremtésre. Az iparterületek korszerűsítésével versenyképesebbé válnak a vállalkozások, amelynek eredményeként bővülni, erősödni tudnak. A nagyobb infrastrukturális beruházások – köztük a 67-es gyorsút – előrehaladtával pedig már most megnövekedett a befektetői érdeklődés, így a következő években új munkahely teremtő cégek telepedhetnek meg Kaposváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában