Kaposvár

2018.08.06. 19:29

Újabb közintézményeket vonnak be a távhőhálózatba

Az Anna utcát hétfőn már lezárták, a fejlesztés által érintett helyszínekről pedig folyamatosan tájékoztatnak.

Gy. Zs.

A Németh István Program keretein belül újabb közintézményeket csatlakoztatnak rá a távhőhálózatra Kaposváron. Kovács Katalin, a város környezetfejlesztési igazgatója arról is tájékoztatta a sajtót hétfőn, hogy a fejlesztésnek köszönhetően az egyedi fűtéshez képest olcsóbb fűtést biztosíthatnak majd az érintett épületekben, gazdaságosabbá válik a városüzemeltetés.

– Olyan környezetvédelmi beruházást hajtunk végre, amivel a városunk levegőjének tisztaságát is megőrizzük – tette hozzá a szakember. Mint mondta, első ütemben azokat az intézményeket vonják be a hálózatba, melyek egyébként is beruházás alatt állnak. Így például a Csiky Gergely Színházat és az új sportcsarnokot is. De szintén a hálózatra csatlakoztatják többek között az új ügyészségi épületet, a kormányhivatalt, és például a Kodály iskolát is.

Kovács Tamás, a kivitelező konzorcium vezetője, a Szabadics Zrt. vezérigazgatója arról is szólt, hogy mintegy 2,5 kilométer hosszan építenek majd új vezetéket. Vida Zotmund, a Kaposvári Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója kiemelte: az ilyen beruházások is azt a célt szolgálják, hogy energiahatékonyan, környezettudatosan tudjanak hőt szolgáltatni.

Az Anna utcát hétfőn már lezárták, a fejlesztés által érintett helyszínekről pedig folyamatosan tájékoztatnak. Így az utinform.kaposvar.hu oldalon rendszeresen frissülő információkat osztanak meg a korlátozásokkal, közlekedési lehetőségekkel kapcsolatban. Ezzel együtt az [email protected] e-mail címen vagy a 82/501-522-es telefonszámon is kérhető tájékoztatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában